Гримът ви ще стане още по-изразителен и хармоничен, ако използвате правилните нюанси за вашата кожа.

Специалистите в макиажа дадоха своите съвети как да подбирате палитрата според тена на лицето си.

Ако имате тъмна кожа, не използвайте кафяво или естествения "nude" нюанс, защото те ще се слеят с кожата. За предпочитане са шампанското и розовото. Палитрата при сенките изглежда така: коралово, лилаво, изумруд, златисто и сребристо, мед и бронз. Пастелните тонове са позволени, но имайте предвид, че те ще направят кожата ви визуално по-тъмна. Очната линия може да бъде черна, лилава или тъмносива. За ружа изберете коралово или розово, които изглеждат добре на загоряла кожа.

Четете още: Очна линия „дъга“

Ако сте от "междинните типове кожа", имате късмет, защото тук палитрата е най-разнообразна. Най-успешните нюанси на сенки за очи са розово, бордо , ванилия , тъмно зелено, лилаво , коралово, карамелено, цвят кафе и всички други нюанси на кафявото. Очната линия може да бъде лилава, черна, кафява или бордо. При ружа са допустими почти всички нюанси, но най-вече наблегнете на розовото и корала.

Четете още: Екзотичен грим в лилави нюанси

Много светлата кожа забранява тъмните нюанси. Те не са подходящи за бяла кожа. За сенки могат да се ползват тъмносиво, светлокафяво и всички бледи и пастелни нюанси. Металните отблясъци са изключително подходящи. Очната линия може да бъде зелена или кафява. Отлично съчетание е молив за очи и червило в един и същ цвят. Ружът трябва да е светъл. Препоръчва се праскова и розово.

Четете още: Бърз и лесен грим за офиса