Тъкмо сте се върнали от почивка на море? Кожата ви изглежда толкова различна – свежа, отпочинала, сияеща с хубав тен.

Световноизвестният гримьор на Pupa Джорджио Форгани знае какъв грим е най-подходящ за такава кожа.

Сигурно сте забелязвали, че обичайните червила, сенки за очи и очни линии изглеждат съвсем различно на лицето ви, след като сте хванали тен. С какво и как да подчертаете очите и устните си след слънчевите бани?

Гримът „след отпуска“ не трябва да е толкова лек, колкото сте свикнали в летните жеги. При това обаче не наблягайте на средствата, които карат лицето ви да прилича на маска, а на ярките оттенъци – цветните сенки, очната линия и червилото.

Четете още: Секси грим: розови устни + очна линия

Какво да ползвате за устните?

За устните имате пълна свобода. Можете да им придадете цвят плюс сияние или перлен блясък. Ако пък искате по-деликатен грим, подходящ за всякакви случаи, пробвайте червило в цвят бордо или кармин. Обърнете внимание на матовите текстури – те изглеждат страхотно и в момента са на мода, освен това са по-подходящи за официални случаи. „Когато виждам жена с красива, безупречна кожа, пухкави мигли и матови червени устни, за мен това е висш шик в грима“, казва Форгани.

Какви цветове да ползвате за очите?

Това до голяма степен зависи от индивидуалния стил на жената. Във всички случаи обаче при загоряла кожа миглите трябва да се открояват. Ползвайте удължаваща спирала. При нанасяне на очна линия или сенки е важно да подчертаете цвета на очите си. На зелени очи стоят отлично лилави и светлозелени сенки, на сини очи – виолетови и светлосини. Използвайте цветовете като инструмент, който да подчертае красотата ви.

Четете още: Нежен летен грим

Как да създадете илюзия за тен?

Ако все още само си мечтаете за почивка на море, можете с помощта на грима да създадете илюзията, че сте прекарали миналата седмица на плажа. „Ефектът на загоряла, целуната от слънцето кожа, е един от любимите ми“, казва Форгани. За жалост далеч не всички жени знаят как да постигнат естествен вид. Не бива да се ползва само бронзираща пудра. Вземете фон-дьо-тен, който да е с един тон по-тъмен от нормалния ви. Най-добре го нанесете с голяма четка по контурите на лицето, а не по цялата му повърхност. После върху него нанесете бронзираща пудра. Преценете какво ви влече повече – матовият ефект или напротив, сиянието. За подчертаване на красотата на кожата можете да ползвате бронзираща пудра с перлени, отразяващи светлината частици.