Под подходящ разбирайте не ежедневният ви грим и не атрактивният бляскав вечерен макиаж, във фотографията играят други правила.

За да не лъщи кожата ви нанесете фон дьо тен с матов ефект за основа и пудра за завършване на грима. Дори да не използвате такива продукти в ежедневния си грим, за снимката е добре да ги има, защото правят равен тена и по лицето няма неприятни отблясъци.

Леко подчертани вежди, акцент на скулите с лек руж и устни една идея по-тъмни от естествените ще стоят чудесно на снимката. И тук блясъците не са желателени. Използвайте червило с матов ефект. Не забравяйте спирала за миглите в класически черен цвят.

На снимките за документи не е уместно да покажете усмивката си в целия ѝ чар. Мислете за нещо хубаво и се усмихвайте с очите си.

Хубав грим за снимки за документи може да видите във видеото на Michelle Phan:

Имайте предвид, че:

* На снимка гримът изглежда по-блед, отколкото на живо. Светлината на светкавицата и студийното осветление "убиват" около 50 % от цвета.

* Ако ушите ви са склонни към зачервяване, не забравяйте да тонирате и тях, иначе ще се открояват на снимката.

* Ако носите открит тоалет, можете да нанесете малко бронзираща пудра с лек блясък в зоната на деколтето и на раменете си. Това ще придаде яркост на кожата ви.

* С помощта на тъмна пудра или руж можете визуално да скъсите носа си, затъмнявайки върха му, или пък да стесните лицето си, затъмнявайки бузите.

* Най-добрата палитра за очите включва естествени цветове - бежово, кафяво, сиво, сиво-виолетово, цвят на шампанско и кремаво, слонова кост. Отбягвайте твърде ярките, твърде тъмните или крещящите цветове, те не изглеждат добре на снимка. Сенките трябва да имат лек сатенен блясък, който ще придаде яркост на очите ви.



* Сложете щедро спирала на миглите си, почти невъзможно е да прекалите с нея, ако става дума за грим за фотосесия. Можете да използвате и изкуствени мигли.

* Изберете червило със свеж оттенък - прасковен, светло-коралов, розово-оранжев или в тон ягода. Отбягвайте твърде тъмните, твърде бледите и неестествено ярките червила.