Автор
Woman.bg

Грим според това дали сте брюнетка или блондинка

Цветът на очите и кожата се оказва от второстепенно значение, когато стане дума за избор на подходящ грим според това дали сте брюнетка или блондинка.

Кожата и очите мога само да ви помогнат в избора на правилния нюанс на цвета, както и на неговите подтонове, но не и на самия цвят. В този ред на мисли, основното нещо, с което трябва да съобразявате грима си, е косата.

Да вземем например една брюнетка – при нея съществува значителен контраст между цвета на косата и този на лицето. Нека наречем въпросният контраст „драматизъм по природа“. Той не е необходимо да се подчертава допълнително с помощта на декоративна козметика и оттук извеждаме и първото основно правило за макиажа на брюнетката – той не трябва да бъде много ярък! Е, едно червено червило би стояло неотразимо, но никога не го съчетавайте с тежък, акцентиращ грим и на очите.

Винаги избирайте по-тъмни нюанси на основните цветове. Например, създайте опушен ефект върху очите с тъмнолилави сенки, цвят тип „слива“. Ако сте синеока или зеленоока брюнетка, то всички по-тъмни виолетови тонове ще ви направят неотразима. За останалите представителки, с тъмни или бадемови очи, подходящи са най-вече тъмнокафявите тонове и така популярният напоследък нюанс Taupe, който е уникална смесица от сиво и кафяво. За да завършите грима, използвайте за миглите спирала в кафяв или черен цвят.



Що се отнася до слънчевата блониднка
, независимо дали русото ѝ е в по-светлата или в по-тъмната гама, минималният грим е от особено значение за подчертаване на красотата. Тежкият грим контрастира изключително грубо на светлите ви коса и кожа, затова винаги предпочитайте по неутралните цветове, а също и нежни, меки и пастелни нюанси на „цветовете на дъгата“.

За очите използвайте всички бледи нюанси на перлените сенки – бяло, бежово, розово, синьо, зелено /не е подходящо за сини очи/, виолетово. За по-силен грим избягвайте черния молив и го заменете го с тъмнокафяв или тъмнолилав. Седефените сенки с цвят патладжан ще ви направят неотразими на вечерното парти. Най-подходящи за ежедневието са бонбонените нюанси – розово, прасковено, и по-неутралните – бежово, шампанско.