Спиралата заема достойно място в арсенала на всяко момиче. Съблазнителния поглед никога не излиза от мода. За да го постигнете обаче, трябва да поставяте спиралата правилно. Разберете кои са най-често допусканите грешки при нанасянето на спирала:

Прекалявате с количеството

Злоупотребата с количеството на спиралата е най-голямата грешка. Професионалните гримьори съветват да се ограничаваме до слагането на два слоя.

Дата на годност

Дори най-добрата спирала не е безсмъртна. Тя има най-краткотраен живот от всички козметични продукти – три месеца. След този срок започва да се рони и става на бучки, а вътре се развиват бактерии. Хвърли я и си купи нова, ако не искаш да получиш възпаление на очите.

Корените на миглите

Ако слагате спирала само върху връхчетата на миглите, визуално ги правите да изглеждат по-къси. Старайте се да обхванете старателно косъмчетата по цялата им дължина – от корена към върха.

Не бързайте!

Бързането е най-големият враг на хубавия поглед. Неприятните последствия са гарантирани. Например, черни следи по клепачите, които се премахват много трудно. Ако се стигне дотам, премахнете ги с малко памуче, натопено във вазелин или демакиант.

Четете още: Хигиената в козметичната рутина