Когато интересен мъж неочаквано ни заговори и с времето продължава да поддържа контакт с нас, почти винаги в главата ни възниква въпросът дали ни харесва, или просто майка му си е свършила отлично родителските задължения и той знае как да се държи с жените.

Този мъж може да е някой колега, учтив съсед, може да е барман в любимото ни заведение или друг привлекателен тип, с когото пътищата ни са се срещнали по някаква причина.

Без значение кой е той и как сме се срещнали, се чувстваме добре в компанията му и определено ни се иска приятните разговори да прераснат в нещо повече, но не сме сигурни дали с този човек сме на една и съща вълна. Затова нека помислим върху мъжкото поведение и знаците, които то ни отправя.

Усмивката и погледът са първото нещо, на което трябва да обърнем внимание

В повечето случаи, когато един мъж е привлечен от дадена жена, той не може да откъсне очи от нея. Освен това, ако погледите му са придружени с чаровна усмивка, то той със сигурност е заинтригуван и флиртува.

В гените на всеки мъж е заложено желанието да впечатлява жените

Когато вие сте наоколо той е винаги готов да помогне с вдигането на нещо тежко или да направи нещо друго, което да покаже колко е силен. Ще направи всичко възможно да се представи в най-добрата си светлина пред вас.

Той винаги намира повод да ви заговори

Ако е просто любезен, той ще контактува с вас, само когато се налага и няма да се чувства длъжен да ви заговаря веднага щом ви забележи. Мъжете винаги търсят контакт с жената, от която са заинтригувани.

И никога не искат номера ви случайно

Стават толкова изобретателни и повечето от тях умеят добре да прикрият истинската причина, заради която искат да им дадете номера си.

Общите ви интереси са винаги радостна новина за него

Ако в един от обичайните ви разговори установите, че харесвате една и съща музика или че споделяте общо хоби, и усетите голяма радост от страна на събеседника си, то това е сигурен знак за флирт. Той се вълнува, че имате приятни теми за разговор, а общите ви интереси показват, че може би имате сходни виждания за света.

Езикът на тялото е най-големият издайник

Мъжете показват симпатиите си към противоположния пол, чрез езика на тялото, още от най-ранна детска възраст. В повечето случаи момчешките закачки в детската градина и училище не са особено приятни, тъй като включват спъване, скубане и пощипване. Всъщност с годините нещата не са се променили особено. Порасналите момчета продължават да се „закачат“ с нас, за да ни покажат, че ги интересуваме, но по много по-галантен начин. Физическият контакт е важна част от флирта и когато един мъж уж неволно ви докосва повече пъти, то това съвсем не е случайно.

Ако говори за секс с вас

Когато сме привлечени от някого, то най-нормалното нещо е да се стремим да установим близост с него. Затова се опитваме да го докоснем или чрез движенията си да покажем колко сме неустоими. Истината е, че на подсъзнателно ниво стигаме много по-далеч. Дами, нека да не си правим илюзии. Първата мисъл на един мъж, когато забележи красива жена е как да я вкара в леглото си. Поради тази причина той търси повод да спомене думата „секс“ или да каже някаква шега на тази тема.

Различавайте истинските комплименти от дежурните ласкателства

В случай, че използва комплиментите като средство за сближаване, един мъж е винаги изобретателен и със сигурност не би използвал обичайните реплики, за да ви впечатли.

Той е различен, когато сте наоколо

Нормално е, щом ви забележи, да промени настроението и поведението си. Интересното е, че това се случва, без негов контрол. Промяната в държанието е най-естествената реакция, когато сме в компанията на човек, който ни вълнува и много трудно можем да я прикрием.