Автор
Woman.bg

Графиня Ангелика Волфскийл разкрива златните правила на здравословното хранене

Ако с всеки изминал ден през работната седмица се нуждаете от все повече сън и въпреки това сутрин се събуждате изтощени... Ако се храните нередовно, на принципа „когато ми се удаде възможност” и „каквото намеря набързо”... Ако непрекъснато живеете под стрес и вечер се нуждаете от чашка-две за „успокоително” и „приспивателно”, а сутрин – от голяма доза кафе, за да се изправите на крака... Ако този начин на живот ви е добре познат, то вие непрекъснато живеете срещу вътрешния си ритъм – т.е. пренебрегвате законите на биологичния си часовник.

Докато човек е млад, организмът намира начини и успява да компенсира нанесените му вреди, но с времето неминуемо се стига до износване и започват първите здравословни проблеми, последвани от хронични, сериозни заболявания.

Как да използвате знанието за природните биоритми, за да сте здрави, работоспособни и пълни с желание и енергия за живот? По тази голяма и важна тема ще говори в поредица безплатни образователни лекции графиня Ангелика Волфскийл, най-популярният немски натуропат и Шуслеров терапевт, която пристига в България по покана на Немския хомеопатичен съюз. В лекциите си Ангелика Волфскийл ще обясни какви правила за хранене трябва да спазваме при често срещаните болести на съвремието: алергии, диабет, метаболитен синдром и наднормено тегло, ревматизъм и др. И ще представи новата си книга, издадена на български – „Шуслерови соли и хранене според биоритмите”.

„Дори и да ви е трудно да се откажете от „помощта” на микровълновата фурна, да забравите чашите с кафе (дано не са 2-3 и повече) и изядения набързо хамбургер или полуфабрикатна пица, не се предавайте! Нашата храна е ключът към здравето ни и правилното хранене е задължително за хармонията между тяло, душа и дух”, съветва Ангелика Волфскийл. И предупреждава: „Човекът е това, което яде! Хранете се с наслада и стойте далеч от вредните хранителни навици и вредните храни!

Неправилното хранене е резултат от незачитане на сложните функции на храносмилателните органи и води до непоправими щети. Както се казва метафорично: можем да се убием с нож и вилица!”

Графиня Ангелика Волфскийл

Ето някои от нейните златни правила за здравословно хранене:

- Нека между храненията ви да има интервал от 3 до 6 часа. Важно е да го съобразите също с престоя на отделните храни в стомаха. Оризът и рибата например престояват 1-2 ч., салатата и черният хляб – 3-4 ч., а свинското и пържените картофи – цели 7 ч.!

- Сутрин между 7 и 9 часа е правилното време за закуска, тъй като тогава стомахът разгръща максимално своята активност и има най-много храносмилателна енергия.

- Вечер и нощем производството на стомашна киселина и жлъчка спада значително. По тази причина късните и нощни хранения са нездравословни и влияят отрицателно на съня. Съветът да не ядем нищо повече след 19 часа не произтича толкова от идеала да сме слаби, а представлява грижа за общото ни здравословно състояние. Между 19 и 21 ч. стомахът вече почти не работи. До следващата сутрин той функционира само на минимума на своето “резервно гориво”. В резултат на това храната ферментира и гние.

- При различни стомашни нарушения можете да си помогнете с прием на Шуслерови соли. В зависимост от вашите неразположения изберете съответните соли и ги приемайте 2-3 пъти на ден. Можете да разтворите 1 - 2 пъти на ден по 5 таблетки от избраните Шуслерови соли и да пиете течността бавно, на малки глутки, или смучете през деня 3 пъти по 2 таблетки от всяка сол: №3 железен фосфат - при остри състояния, болки, възпаление; №2 калциев фосфат – при стомашни болки веднага след ядене или след пиене на студени напитки, а също и при гастроентерит; № 5 калиев фосфат - при гастрит на нервна почва (солта се приема до 15 ч.); №8 натриев хлорид - при повръщане, взема се начесто, като се поставя по 1 таблетка под езика и се смуче.

Всичко най-важно за храненето според природните биоритми, както и за лечението на характерни за съвремието ни болести с Шуслерова терапия графиня Ангелика Волфскийл ще разкаже в своите безплатни образователни лекции от 18.30 ч. в:

Пловдив, Новотел, на 3.10;

София, НДК, зала №6, на 4.10;

Русе, Доходно здание, Зала Европа, на 5.10;

Варна, х-л Черно море, на 6.10.

Вход свободен!

Само по време на лекциите ще можете да купите новата книга на Ангелика Волфскийл „Шуслерови соли и хранене според биоритмите” на промоционална цена!