Запознайте се с Отровната градина - на пръв поглед идилично место в Англия, което съдържа повече от 100 различни вида отровни растения.

Сред тях е и едно, което изпълнява ролята на невероятен афродизиак... точно преди да ви убие.

Алнуик гардън безспорно е една опасна атракция. Тя е създадена през 1750 г. от първия Дюк на Нортумбърленд и в момента също се управлява от аристократичното семейство.

През 1995 г. градината е подложена на реновация и с помощта на известния белгийски градинар Жащ Вирц тя наистина се превръща в нещо уникално.

Вместо традиционни растения, сега вътре са засадени 100 отровни такива, които могат да причинят ужасяващи неща на хората, дори само ако ги помиришете. Сред тях е отровният лавров плет, който излъчва токсични пари, опияняващи и приспиващи хората.

Друго растение е Brugmansia, известно с невинното име Ангелски тромпет, което по принцип живее в Южна Америка. В малки дози то може да предизвика ефект, сходен с този на LSD, но също толкова лесно може и да убие. Смъртта от него е еуфорична и почти безболезнена.


Посетителите на Отровната градина задължително биват предупреждавани да не миришат, пипат или вкусват нищо. Въпреки това желаещи да посетят градината винаги има.

Следете блога "Да се изгубиш... в Рим!" - едно бягство във Вечния град, посветено на свободния избор, удоволствието и вдъхновението!

Източник: obekti.bg, Science Alert