Това лято няма да имаме повод да скучаем. Смелите експерименти в грима са печелившата рецепта, която ни предписват всички водещи стилисти за спасение от отегчението в жегите. Нека през този сезон пробваме червило в сочен цвят на портокал.

Оранжевото е новото червено. Това поне показаха настойчиво модните къщи на Седмицата на модата в Ню Йорк. Гримьорите на марки като DKNY, Dsquared2, John Galliano и др. успешно се обясниха в любов на оранжевия цвят, предлагайки едва различими по оттенък нюанси. И триумфалното шествие на оранжевото по подиумите не е приключило – напротив, то тепърва набира обороти! Наскоро видяхме оранжево върху червено – оранжево червило на червената пътека, което е верен признак за това, че модното течение е намерило последователи. Ако звездите са готови да експериментират, не се съмняваме, че милиони хора по света ще последват примера им.

John Galliano

Разбира се лесно да носите оранжево червило – трябва да спазвате определени правила, но това важи и за всеки ярък цвят. Първо запомнете, че цветът на лицето трябва да е равен – яркото червило откроява всички недостатъци на кожата. Освен това ако безсънните нощи в дискотеката или пред компютъра са се отпечатали на лицето ви под вид на тъмни кръгове под очите, непременно ги прикрийте с коректор – иначе рискувате да изглеждате преуморени и дори състарени.

Четете още: Грим ала Селена Гомес

Второ – оттенъкът на червилото трябва да ви отива. Пробвайте и избирайте внимателно – има предостатъчно оттенъци и със сигурност ще намерите подходящия за вас. Най-важното е да не прекалявате! Оранжевото червило е твърде ярко и се набива на очи. Не подсилвайте ефекта с допълнителни цветови акценти като наситени сенки за очи. Вземете пример от звездите – те комбинират оранжевото червило със семпла очна линия и нежен руж, а понякога дори избягват всички други акценти, оставяйки червилото като самостоятелен детайл.