Служителите на компанията Google се хранят безплатно в ресторантите й, пише МениджърНюз.

Добрата, изобилна кухня е едно от условията, които технологичната компания им осигурява в работния ден. В същото време Google е известна освен с щедрата си кухня, така също и с усилията си да стимулира хората си да се хранят здравословно.

Четете още: Гараж – новият офис на Google в Амстердам

За тази цел компанията използва и набор от психологически трикове. Такива се прилагат в ресторанта на офиса й в Ню Йорк. Една от стратегииге е салатите винаги да са поставени на предна линия и в центъра на изложените ястия. Неслучайно плодовете и зеленчуците са наредени така, че да бъдат първото нещо, което служителите виждат, щом влязат в ресторанта.

Четете още: От какво се оплакват служителите на Google

Освен това на хората се налага да мислят за размерите на порциите си не веднъж, а два пъти. Google им препоръчва да избират по-малки чинии. Поставена е и табела, която припомня, че избирането на по-големи чинии доказано води до по-обилно хранене и увеличаване на телесната маса.

Четете още: Момиченце издейства от Google една седмица отпуск за баща си

Google предлага десерти, които могат да бъдат изяждани на три хапки. Така, всеки трябва да помисли за допълнителните калории, преди да се върне да си вземе още един десерт.

Газираните напитки и сладкарските изделия в ресторантите на фирмата са скрити от погледа. Особено бонбоните M&M. Водата е поставена най-отпред – Google окуражава да се пие възможно повече от нея.