Поп звездата Селена Гомес публикува в Туитър и скоро след това изтри своя снимка с разголен глезен по време на визита в джамия в Обединените арабски емирства.

Певицата заминала за Близкия Изток с група приятели, сред които Кендал Дженър и Джиджи Хадид миналия уикенд, за ваканция в край на годината. Тя сподели снимки от пътуванията си в социалните мрежи тази седмица, показвайки фотоси, на които момичетата носят скромни черни роби с традиционния хиджаб, каквато е традицията в мюсюлманската страна.

Но на една от снимките Гомес позира с мъж в голямата джамия Шейх Зайед в Абу Даби, като повдига леко дългата си до пода рокля, разкривайки долната част на прасеца и оголва глезена си. Това предизвика противоречие и обвинения, че Селена проявяват неуважение към местната религиозна традиция.

Жените нямат право да показват краката си в ислямски молитвени домове. Снимката предизвика вълна от критики в Туитър и Инстаграм, поради което Гомес я изтри, без да коментира скандала. Друга снимка, на която цялата група приятели позира в джамията, също беше определена като неуважителна, защото смехът на места за молитва също не се възприема добре в ислямската култура. Снимката обаче остава онлайн.



БГНЕС