Ние жените може да сънуваме еротични сънища три пъти по-рядко от мъжете, но тези сънища могат да внесат разнообразие в сексуалния ни живот и да ни разкрият тайни за човека, който ги сънува.

Тройка

Ако сънувате, че сте в едно легло не с един, а с двама любовници, най-вероятно в нормалния живот ви липсва свобода, чувствате се притиснати и принудени да се съобразявате с обстоятелствата – например да взимате решения, които не искате да вземете. При това положение не може дори да се говори за хармония и вътрешен мир. Освен това най-вероятно страдате от липса на внимание от страна на любимия си човек. В случая има две решения – първо да се научите да казвате “не” и второ – ако не смятате да изневерявате на партньора си, да ползвате един от “легалните” методи за получаване на удоволствие – серотонина. Идете на масаж или на СПА-процедури, разхождайте се по-често, гледайте цветя, обиколете книжарниците за книги, които са ви интересни, отбийте се на разходка в парка и т.н.



Секс с непознат

В еротичните ви сънища фигурира съблазнителен мъж, когото виждате за пръв път? Най-вероятно появата му в съня ви означава, че трябва да осъществите контакт с онази част от личността си, която все още не познавате. Запитайте се каква ли е тази част и в отговора си не се ограничавайте само със секса. Обърнете внимание на онези качества, които много харесвате у другите, но не намирате в себе си. Подобен “сюжет” на сън могат да имат и жените, които буквално са “отговорни за всичко” и товарят крехките си рамене с тежкия товар “аз трябва да…”. В тези случаи сънят е знак за това, че е време да разпределите отговорността, да я споделите с други хора.

Секс с жена

Насън сте правили секс с жена, макар че сте крайно хетеросексуална, и сега леко се страхувате от самата себе си? Всъщност тези сънища са нетипични за жените, които са осъзнали влечението си към практиките от остров Лесбос. Най-вероятно просто изпитвате нужда от нежност и грижа, а не от нови сексуални усещания. Подобен съновен сценарий може и да свидетелства за това, че сте настроени твърде самокритично, че си водите подробен отчет за всичките си действия и се обвинявате за всичките си малки грешки.

Секс в стил садо-мазо

Ако в съня си сте в ролята на властна господарка с камшик в ръка, това най-вероятно показва, че в реалния живот сте маниакално подреден “контрольор”, опитващ се да контролира не само своя живот, но и живота на другите. Околните не са във възторг от тази ваша мания и за момента не ви позволяват да “бдите” над действията им. Някои психолози твърдят, че апогеят на желанието да държите някого под свой контрол е да искате да го убиете. Ако не сте готови да решите проблема толкова радикално, отнесете се по-философски към живота – опитайте се да бъдете по-безгрижни и да действате съгласно древната азиатска пословица, според която е най-добре да седите на брега на реката, чакайки тя да донесе по течението трупа на врага ви.

Ако пък в подобен сън вие сте в пасивната роля – вързана, окована във белезници и т.н., най-вероятно сте преуспяла бизнес-дама, която дълбоко в душата си копнее да си поеме свободно въздух и да прехвърли отговорността за взимане на решения и контролиране върху някой друг.



Изнасилване

Ако в типичния сценарий на еротичните ви сънища задължително има и сцена с изнасилване, значи в реалния живот някой безмилостно погазва личните ви граници. Замислете се кой е той – може да е партньорът ви, някой от колегите или пък шефът ви. Ако не откриете подходяща кандидатура, значи тайната се крие в самите вас. Коя част от личността си потискате? Кои свои нужди приемате с пренебрежение? Погледнете на този сън като на признак за това, че не трябва да бъдете твърде строги към себе си.

Секс на обществено място

Сънувате, че правите любов пред очите на изненадани и изумени странични хора? В това няма нищо странно – тези сънища са характерни за хората, които са склонни към интровертност, предпочитат да останат насаме и да се съсредоточат върху собствените си преживявания и вътрешния си свят. Най-вероятно сте свикнали да имате доверие само на себе си и да спазвате правилото “ако искаш нещо да се свърши добре, свърши го сам”. Подсъзнанието ви обаче би искало да бъдете по-открити.