Автор
Woman.bg

Гола, във вана или пееща под душа може да развие таланта

Коефициентът за интелигентност няма нищо общо с творчеството. Отговорете си на въпроса - какво обичате да правите, когато ежедневието ви притиска? Какво ви позволява да освободите съзнанието си? Как поддържате баланса между прагматичното Ви и творческо Аз?

Съветите, които следват са (не)стандартни, но засилват духа, освобождават съзнанието и носят лично удовлетворение.

Да се разхождаме голи като Бенджамин Франклин. Чували ли сте за "студената баня" - не става въпрос за вана и/или душ със студена вода. Не, разбира се. Това е наименованието, което американският изобретател и политик е дал на своя сутрешен ритуал, състоящ се в едночасова разходка в Адамово облекло. Според него, освобождавайки се от всички материални елементи от живота, сетивата ни се прочиства, визията за заобикалящия ни свят се избистри и гениалните идеи се раждат.

Да роим зърна от кафе като Бетовен. Знаете ли, че немският композитор е броял около 60 зърна кафе, всяка сутрин? Няма много информация относно този необикновен ритуал, но едно е сигурно - той въздейства на концентрацията, канализирането на творческа енергия и осъществяването на големи идеи.

Да се разхождаме като Ницше. Дали сред природата и/или из градските улици, няма значение. Важното е да движите тялото си, за да го освободите от застоялите енергии в него. Успоредно с това съзнанието се освобождава от сковаващите мисли за вас и околния свят.

Да пеем под душа като Уди Алън. Няма човек на тази земя, който да не е гледал (поне) един филм на Уди Алън. Независимо дали го харесваме или не, длъжни сме да признаем, че той е съвременният гении на седмото изкуство. Всеизвестно е, че в своите ленти, ексцентричният продукент въвежда "тайни" елементи, свързани с него. Може би, заради това в "To Rome with Love", един от персонажите, изпълнен от Роберто Бенини, пее оперета, докато е в банята.

Да се смеем на глас. Какво по-хубаво, приятно и освобождаващо от смеха? Чрез него повдигаме вибрациите си и се отърсваме от негативната енергия. А след минута смях, усещаме как духът и тялото са отново свързани. Тогава усещаме блажено чувство за свобода, сигурност и радост от живота.