Автор
Woman.bg

Героинята на Манчестър: Жената, която спаси 50 деца

Пола Робинсън е една от героините след трагедията в Манчестър. Тя отвела 50 деца на безопасно място след атентата, който се случи вчера вечерта след концерт на американската певица Ариана Гранде.

48-годишната жена била до гара "Виктория", която се намира в близост до концертната зала. Пола чула експлозията, а след това видяла голям брой момичета да бягат от "Манчестър арина".

Тя реагирала светкавично и накарала тийнейджърките да тичат с нея, за да стигнат до безопасно място. Пола ги насочила към близкия хотел Holiday Inn, където да изчакат родителите си. От там тя започнала да изпраща съобщения във Фейсбук и Туитър, за да успее да събере притеснените родители с техните деца.

Четете още: Ограбен живот без време: Това е първата жертва на терористичния акт в Манчестър

Объркването дошло от факта, че повечето родители чакали тийнейджърите извън залата, за да ги приберат, а след концерта гара "Виктория" била евакуирана изключително бързо.

Следващите няколко часа Поала прекарала в хотела, където се грижела за децата и провела десетки разговори с притеснени родители, които се опитвали да намерят децата си.

Множество потребители на социалните мрежи нарекоха смелата жена "ангела на Манчестър", а според други тя задължително трябва да получи медал за усилията си.



Четете още: Трагедията в Манчестър: Една атака срещу невинността