Гери-Никол бе сензацията на "359 хип-хоп награди".

Тя отнесе цели четири награди - R&B кралица на 2015 година, дебют и пробив, специална награда от сайта за видеосподеляне vboх7 за песента й с Криско "Ела и си вземи", същото парче бе обявено и за Песен на годината.

Иначе равносметката от церемонията снощи е 24 статуетки, 75 номинирани, избрани в топ 5 на различни категории и 6 специални награди.



Досегашното лице и водещ на наградите – любимецът Део, тази година предаде щафетата на новите водещи Павел и Ками от "Първа смяна" на 359 TV.

А Деян Славчев, както е истинското име на Део, бе отличен със специална награда за цялостен принос. Специална награда за развитие и влияние над хип хоп културата взеха също 100 KILA и 100 гайди.



100 KILA бе обявен и за рапър на 2015 година, най – добрата хип хоп група за 2015 са Pavell&Venci Venc’, най-добър албум на годината е на HOODINI & TR1CKMUSIC "Труд и творчество", най-добият бийтмейкър за 2015 е TR1CKMUSIC, а най-доброто МС на 2015 е F.O.

Вензи бе коронован за най-добър R&B артист.



За хит мейкър на годината, наградата на зрителите на 359TV, е за тийн идол пак зрителите, бе обявен Атанас Колев. За най-добра брейк-денс формация бе обявена XNRG Crewу, а най-добрата хип-хоп денс формация са Пачо и Здравко.



Важен момент, е че организаторите бяха обърнали специално внимание на диалога - както между самите хи-хопъри, така на връзките между изпълнителите с другите стилове. Така те връчиха и награда за най-добра хип-хоп колаборация. Тя бе дадена за парчето Back to the unity. А Мария Илиева и Криско пък бяха отличени за най-добра връзка между стиловете.

Източник: Канал 3