Гардеробът капсула е малка, добре преценена колекция от дрехи, която осигурява ефективния минимум от комбинации и различни аутфити за ежедневните ни нужди. Това е основата, около която се изгражда останалата част от гардероба ни.

Една добре подбрана капсула трябва да включва сако, пола, панталон (с вариант комбинация от костюм), блуза, дънки, рокля, тренч, палто, обувки, чанта, колан, ръкавици, часовник, бижута и задължително – вечерен, елегантен тоалет. Конкретният избор на дрехите зависи, разбира се, от предпочитанията на всяка дама.

Важно е да уточним, че всяка капсула е изключително специфична и индивидуална и зависи от стила и вида работа, която имате. Ако ежедневието ви предполага бизнес срещи и вечери, вашият гардероб капсула, трябва да бъде концентриран около бизнес облеклото. Спокойно може да играете и разчупвате ежедневните си визии с подходящи аксесоари (като цветна чанта, шал или шикозни обувки). На по-смелите модни експериментаторки бих предложила стила „нормкор“, по-известен като „стилът на новите богаташи“.

Придържайки се към перфектна и ефективна капсула, трябва да сме наясно, че всеки нов елемент, който добавяме към гардероба си, трябва идеално да пасва на всички останали цветове, стилове и текстури на платовете, които вече са част от него. Според различни проучвания можем да комбинираме до 5 нюанса от една палитра.

Най-важната част от изграждането на гардероба капсула е да познаваме отлично своя собствен стил и индивидуалността си. Когато пазаруваме и искаме да допълним гардероба си, да не „залитаме“ към някоя актуална за сезона дреха, която всъщност по никакъв начин не пасва на цялостната ни визия и средата, в която работим.

Подборът на качествени и ефектни дрехи от една линия ни гарантира много по-голям успех и високо самочувствие. За тази цел, трябва да знаем кои са цветовете и формите, които най-много подхождат на нашия тен, на лицето ни, на цвета на косата и структура на тялото ни. Тази преценка е истинската основа, върху която следва да бъде изграден нашият безценен гардероб.