Корпорация Google, както и много други разраснали се фирми, е започнала съществуването си от един най-обикновен гараж в Силиконовата долина.

Архитектите на новия офис на IT-гиганта в Амстердам решили да пресъздадат „гаражната“ атмосфера на мястото, в което се зародили гениалните идеи, променили света.

Корпорация Google е една от най-големите иновационни компании не само в сферата на технологиите, но и в архитектурата. Практически всеки регионален клон на Google представлява своеобразен шедьовър на дизайна и креативността. Офисът в Амстердам за пореден път потвърждава това.

Архитектурното студио D/DOCK е оформило трите хиляди квадратни метра офис-пространство в южната част на Амстердам в стила на типично провинциално американско градче. Тук център на обществения живот е барът, а в гаражите на частните къщи седят стотици млади талантливи инженери, опитващи се да изобретят нещо оригинално.

Стените в офиса са украсени с графити, а по коридорите ще видите много интересни елементи, например малка съвещателна зала във вид на каравана.

Четете още: Вредите от работата в офис

Архитектите от D/DOCK са се постарали да използват максимално интериора на помещенията, останал от предишния собственик. Оставили са и много мебели, придавайки им ново значение.

Основна задача при проектирането на интериора обаче е било помещението да стане възможно най-удобно за служителите и външните посетители. Обстановката трябва да вдъхновява не само за плодотворна работа, но и за креативни решения. За да се чувстват хората уютно в офиса, той прилича по-скоро на втори дом.