Продължение...

Изабела Анструтер-Гоф-Калторп

След раздялата си с Джесика Уилям насочил цялото си внимание към търпеливо чакащата го Кейт. Двамата започнали връзка, докато пресата пишела, че вятърничавият принц се заглежда и по други жени... Например по дългогодишната си позната, баронеса Изабела Калторп, която учила в друг факултет на Сейнт Андрюс.

От гледна точка на Кейт Изабела представлявала сериозна опасност. Мидълтън разбира се е хубава, но Калторп се отличавала с външност на фотомодел – руса коса, стройна фигура, дълги крака, ослепителна усмивка. Присъствайки на благотворителни мероприятия, Уилям често си позволявал да флиртува открито с Изабела, което естествено не се харесвало на Кейт.

В крайна сметка Мидълтън обявила ултиматум – или тя, или Калторп. За щастие се оказало, че Изабела изобщо не си падала по принца, което му показала недвусмислено. Хубавицата била влюбена в мултимилионера и собственик на компания Virgin Ричард Бренсън. Двамата се ожениха миналата година.

Четете още: Цената на пръстена на Кейт Мидълтън

Кейт Мидълтън

През 2004 г. привидно скромният Уилям вече имал доста внушителен „донжуански“ списък. Кейт Мидълтън, която винаги била до него, следвала съвета на майка си, който гласял „Почакай го, да се наиграе“ и продължавала да поддържа поне дружески отношения с принца. Тази тактика се оказала печеливша – след отказа на Изабела Уилям се покаял пред Мидълтън и искрата помежду им пламнала с нова сила.

На втората година от връзката им журналист на британския вестник The Sun попитал Уилям не смята ли да се жени. Принцът отговорил „Ама моля ви се, аз съм само на 22 години! Ще се оженя най-рано на 29“. Но годините минавали, а двамата влюбени все така оставали заедно. Уилям не бързал да предлага брак на Кейт, при това я дразнели и упоритите папараци, особено когато завършила и се уредила на работа в лондонския магазин Jigsaw. Тя още дори не била омъжена за принца, но журналистите й обръщали внимание като на някоя звезда!

През 2007 г. принцът заминал за тренировъчния армейски лагер в графство Дорсет. В пресата плъзнали слухове, че се е разделил с Кейт, че в свободните си военни учения дни не отива при нея, а ходи на нощни клубове с бразилски студентки. През април 2007 г. двойката официално обяви, че се разделя.

Докато Кейт оплаквала изпарилата се любов, Уилям наистина празнувал на купони с приятели. На мястото на Мидълтън много момичета биха изпаднали в дълга депресия – не е шега работа да изтървеш цял принц! Но хубавицата бързо се взела в ръце, облякла прилепнала къса рокля и с гордо вдигната глава отишла да се забавлява в клуба на общия им приятел Гай Пели. Уилям скоро осъзнал грешката си и още през юли двамата дошли заедно на един концерт в Лондон, посветен на паметта на принцеса Даяна. Нито официалните източници, нито самите влюбени коментирали отношенията си. Те просто били щастливи.

На 16 ноември 2010 г. най-сетне станало това, което цял свят отдавна очаквал – секретарят на кралското семейство обявил, че Кейт Мидълтън и принц Уилям са се сгодили. Годежът станал далеч от цивилизацията, в любимата на благородника Кения. Докато журналистите споменавали Кейт с обидния прякор Katie Waity („Чакащата Кейти“), Уилям й връчил тържествено пръстена на своята майка, принцеса Даяна. На пресконференцията по случая Мидълтън се усмихвала лъчезарно на репортерите, може с мисълта „Ето ви най-сетне вашата приказка за Пепеляшка!“.

Когато на сватбата на 29 април 2011 г. Кейт се появи с тиарата на Елизабет ІІ, всички проумяха, че Нейно величество одобрява избраницата на внука си. И с право! Кейт стана любимка на хората по цял свят за броени дни, а миналата година дари кралското семейство с нов наследник – принц Джордж Аликзадър Луи. На всички снимки се вижда ясно, че съпружеската двойка е невероятно щастлива.

Четете още: 10-те най-скъпи рокли на Кейт Мидълтън