На 21 юни вторият престолонаследник на Великобритания принц Уилям, херцог на Кеймбридж, стана на 32 години.

Навремето той се ожени за обикновено момиче без благородно потекло и ни накара да повярваме, че понякога приказките стават реалност.

Но и преди Кейт Мидълтън принцът имаше многообещаващи връзки. Разберете кои са бившите на Уилям?

Роуз Фаркуар

На 18-годишна възраст младият принц Уилям тъкмо бил завършил престижния колеж Итън- Тогава се запознал с начинаещата актриса и певица Роуз Фаркуар на една традиционна за британските благородници забава – лов на лисици.

Организатор на мероприятието от дълги години бил бащата на Роуз Иън Фаркуар. Младежите бързо открили, че имат много общи интереси и така Роуз станала първата сериозна приятелка на принца.

Но връзката им продължила по-малко от половин година. След провал на кастинга за риалити-шоу на Андрю Лойд Уебър Фаркуар решила да се бори за кариерата си, като се премести да живее в САЩ и започне да учи в прочутата школа по актьорско майсторство на Ли Страсбърг. Това и направила. Влюбените се сбогували, но хубавицата останала в сърцето на Уилям още поне една година.

Четете още: 10-те най-скъпи рокли на Кейт Мидълтън

Оливия Хънт

През септември 2001 г. 19-годишният принц пристигнал в Сейнт Салвадор – студентския град на шотландския университет в Сейнт Андрюс. Уилям се адаптирал бързо към новото място. Жителите на градчето (общо 16 хиляди души) поначало изгаряли от любопитство, но скоро оставили младия принц на мира. Уилям държал никой да не проявява по-специално отношение към него и хората изпълнили молбата му.

Общежитията били разделени на мъжки и женски, но това не попречило на Уилям да се запознае с привлекателната блондинка Оливия Хънт, дъщеря на един от най-добрите лондонски лекари. Оказало се, че двамата имат много общи приятели – бащата на нейната приятелка Мери Дъглас-Хоум бил приближен на кралица Елизабет ІІ. Именно Оливия запознала принца с бъдещия му най-добър приятел, Уилям ван Катсъм (и дори започнала връзка с него, след като се разделила с принца).

Впрочем захласнат в страстта си към Оливия Хънт, Уилям пропуснал конкурса за красота сред първокурсничките, на който победителка станала бъдещата му съпруга Кейт Мидълтън. Трябва обаче да споменем, че принцът все пак успял да оплакне око на благотворително модно дефиле няколко месеца по-късно, където Кейт заслепила публиката с черна прозрачна рокля. Видяното на подиума толкова поразило Уилям, че той изгубил интерес към седящата до него Оливия. Тя разбира се се обидила и това сложило край на връзката им.

Четете още: 10-те най-популярни секс фантазии на мъжете

Джесика Крейг

Джесика (или Джека, както я споменават в британската преса) е дъщеря на собственик на природен резерват в Кения. Уилям се запознал с нея като малък, по време на едно от първите си пътувания до Африка с баща си Чарълз. Говори се, че момичето още тогава си паднало по симпатичния младеж. Двамата обаче се сближили чак през 2003 г. - Джесика случайно също се записала да учи в Сейнт Андрюс и принцът си спомнил, че я познава.

Четете още: Цената на пръстена на Кейт Мидълтън

Интересно е, че по онова време Уилям вече се замислял дали да не започне връзка с новата си позната, красивата отличничка Кейт Мидълтън. Джека обаче успяла да го омае и през лятото на 2003 г. двамата дори се „сгодили“ на шега във вилата на Крейг в Кения.

Но след няколко месеца Джесика сама сложила край на връзката им. Тя не можела да свикне с начина на живот на принца и не понасяла постоянното внимание на папараците. Според приятели на Уилям той приел тежко тази раздяла. По-късно влюбените на два пъти се опитвали да възобновят връзката си, но в крайна сметка се разделили окончателно по инициатива на принца. Негови приятели казват, че той осъзнал колко са различни двамата с Джека и решил, че е по-добре да си останат приятели. Когато се събрал с Кейт Мидълтън, принцът запознал двете момичета. Кейт приела Джесика в кръга на приятелите си – с искрено доверие или може би със скритото желание да държи съперничката си под око.

Очаквайте продължение...