Фуа-гра с печена круша и сос от горски плодове

16 ноември 2011 | 12:05
видяна 3367
коментари 0

Ако сте решили да изненадате гостите си с малко по-нестандартни ястия, днес имаме едно страхотно предложение за вас.

Време за приготвяне – 20 мин. Количество – 1 порция

Необходими продукти:

* Фуа-гра (специално приготвен гъши или патешки дроб) – 95 гр.
* Сладко от малини – 40 гр.
* Боровинки – 5 гр.
* Ягоди – 20 гр.
* Круша – 160 гр.
* Хляб – 50 гр.
* Кумкват – 15 гр.
* Захар – 20 гр.
* Розмарин – 5 гр.
* Кедрови ядки – 4 гр.
* Мед – 20 гр.
* Краве масло – 10 гр.
* Пшенично брашно – 5 гр.
* Сол – 1 гр.
* Бял пипер – 1 гр.

Начин на приготвяне:

Фуа-гра се посолява, поръсва с бял пипер, овалва в брашно и се запържва от двете страни. После се пече до готовност на фурна при температура 250 градуса (около 5 минути).

Сладкото се разтапя в тиган, добавят се боровинките и се задушават 1 минута. Крушата се разрязва на две и се почиства от семките. В образувалата се дупка се поставя мед и краве масло. Крушата се пече 15 минути при температура 250 градуса.

Кората на хляба се изрязва, меката част се оформя като триъгълник и се пече на фурна до образуване на златиста коричка. Намазва се със сладко от малини и се украсява с половинка ягода.

В тиган се стопява захар, добавя се кумквата и се глазира за около 3 минути. В центъра на чинията се поставя половинката круша, върху нея се слага фуа-гра, а отгоре се полива със сос от сладко и боровинки.

Отстрани се оставят глазираният кумкват и втората половина от крушата. Украсете най-отгоре с клонка розмарин.

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени