Французите могат да направят палачинки с всякакъв пълнеж – шунка, сирене, гъби, плодове. Рецептата за тестото е проста – брашно, яйца и мляко.
Продукти:
125 гр. брашно;
* 160 мл. мляко;
* 160 мл. вода;
* 3 яйца;
* 3 супени лъжици разтопено краве масло;
* 2 чаени лъжици захар;
* щипка сол;
* бучка масло за мазане на тигана и на самите палачинки;
* банани на вкус;
* разтопен шоколад на вкус.
Приготвяне:
Постепенно влейте в брашното млякото и водата, като постоянно бъркате с миксер на ниска скорост или с ръчна бъркалка. Бъркайте до постигането на еднородна смес.
Разбийте леко яйцата и ги добавете в тестото. После подправете със захар, сол и разтопено масло. Оставете тестото да постои 30 минути.
Загрейте тигана, намажете го леко с масло и изпържете палачинки, като изливате тесто на тънък слой и пържите по 1-1.5 минути от всяка страна.
Сервирайте с парченца банани и полейте с разтопен шоколад.