Френската ривиера се счита за една от най-скъпите дестинации в света, но определено е от местата, които трябва да се посетят поне веднъж в живота.

Предлагаме ти 5 града на френската ривиера, които са толкова впечатляващи, че ще ти се иска да се връщаш там отново и отново!

Вижте повече по темата тук: Ривиерата на маите

Ница
Ница е в топ 10 на райските дестинации, предпочитани от двойките за меден месец според световните класации. С невероятните си панорамни гледки, градът печели обожанието на всеки, който го е посетил. При кацането на самолета на летището в Ница екзотичното приключение започва – пистата е обградена изцяло от вода. В Ница се намира и най-голямата в Европа алея за бягане, в близост до плажната ивица, по-известна като „Алеята на англичаните“.


Монако
Въпреки че е самостоятелно кралство, Монако пази в себе си типичните френски традиции, присъщи само за френската ривиера. Заслужава се да се види столицата Монте Карло, която дава и основния приход за страната, благодарение на известните си казина. Благодарение на прекрасното си разположение и средиземноморския климат, Монако привлича хиляди туристи годишно. Разбира се, ако посетиш Монако няма как да пропуснеш световноизвестното пристанище в Монте Карло. Прочутите Японски градини там пък ще те пренесат на друг континент.

Кан
Кан е прочут с филмовия си фестивал, който го е направил световно известен. Градът е с типично френско влияние, малки стръмни улички, подходящиза разходка могат да се намерят на всеки ъгъл. Разбира се, най-подходящото време за пътуване към Кан е по време на интернационалния фестивал, който се провежда обикновено между 13-ти и 24-ти май тази година. Това е и периодът, в който температурите са достатъчно високи, ето защо е идеално време за пътешествие до Кан. Ако ще пътуваш да видиш фестивала, не забравяй да резервираш хотел и самолетни билети месеци предварително.

Още по темата четете тук: Интересни факти за Гърция