Научете се на нейл-арт и покажете истински шедьоври по ноктите на краката си, носейки сандали в летните горещини!

В откритите летни обувки е приятно да видим не само добре поддържани стъпала, но и красив разноцветен педикюр. Тук можете да си позволите не по-малко експерименти, отколкото на ръцете! Лятото е идеалният сезон за това, защото няма да ви се наложи да криете стъпалата си в затворени обувки. Следвайте нашите инструкции и педикюрът ви непременно ще привлече възторжени погледи.

Стъпка 1. Основа

Четете още: "Морски" маникюри

Погрижете се да подготвите ноктите за нанасяне на цветния лак. Кожата наоколо трябва да бъде чиста, а ноктите оформени така, както ви харесва. Не забравяйте да нанесете прозрачна основа за лак, която да осигури трайност на педикюра ви. Когато основата изсъхне, нанесете гланцов лак в светло-розово. Два слоя ще са достатъчни за плътен цвят.

Стъпка 2. Цветята

Четете още: Кексчета върху ноктите

Рисунка трябва да има само на нокътя на палеца – благодарение на големите си размери той е идеален за целта. Вземете бял лак и го нанесете внимателно на половината нокът. Така нокътят ще бъде разделен на две контрастни части. Оставете покритието да изсъхне, след което се заемете с дизайна.

За него ще ви трябва тънка четка. Вземете ярко-розов лак (трябва да има съвсем малко от него на четката, иначе на нокътя ще останат големи капки, които ще се разтекат и ще развалят рисунката). Нарисувайте на бялото поле две цветенца. Това става лесно – просто нахвърляйте пет концентрично подредени листенца.

Стъпка 3. Украсяване на рисунката



За да бъде картинката по-разнообразна и изискана, трябва да й добавите някои детайли. Вземете тъмновиолетов лак и със същата тънка четка нарисувайте между цветята две-три тънки линии. Направете ги извити, за да не минават през цветята. След това дооформете самите цветя, добавяйки виолетова точка по средата и леки жилки в средата на розовите листенца. Можете да очертаете със същия цвят границата между розовата и бялата част от нокътя и да добавите листенца, нарисувани със зелен лак.

Стъпка 4. Елементи на френски маникюр



Ако не искате останалите четири нокътя да са едноцветни, пробвайте да очертаете тъмна линия на върха им (например с вече използвания виолетов лак). Така ще получите цветна вариация на френски маникюр.

Стъпка 5. Довършителен етап



Можете да украсите тъмните краища със сребрист лак, същото важи и за рисунката. За горен прозрачен слой ползвайте лак с UV-филтър. Той не само ще придаде ослепителен блясък на ноктите, то и ще предпази педикюра от напукване и избледняване на слънце.