Малко животни могат да се мерят по любопитство със сурикатите.

Фотографът Уил Бърард-Лукас е оценил по достойнство любознателната натура на малките бозайници от семейство мангусти и е отишъл да ги снима в местността Макгадикгади в Ботсвана.

Представяме ви най-интересните кадри от тази фотосесия.

Въпреки скромните си размери сурикатите пазят жителите на африканските села от змии и гризачи. Затова местните жители гледат сурикати като домашни животни, макар малките хищници да си имат своите слабости. Те например много се страхуват от птици, затова се крият в дупките си дори просто ако видят самолет. При това обаче са приели доста дружелюбно фотографа Уил Бърард-Лукас. Дори са се катерили по него и по апаратурата му, с които много са го развеселили.



Съвременните фотографи често отиват в дивата природа в търсене на сполучливи кадри. Нерядко животните проявяват крайно любопитство към неканените гости с фотоапарат в ръка. Например Боби Джо-Клоу е успял да заснеме гепард, качил се на покрива на автомобил. Хищникът се оказал толкова безстрашен, че едва не влязъл в автомобила при хората. Явно неочакваните посетители са му били също толкова интересни, колкото той на тях.