Автор
Борислава Крендева

Форум "Боядисано пране" за цветен уикенд

Интернет форумите – моето лятно, забавно – хумористично четиво. Ако някой ме попита, коя и чия е последната книга, която съм прочела, тутакси ще споделя своята находка: „Боядисано пране“ от Форум Интернет.

Как попаднах на това четиво? Препоръча ми го една китайска хавлиена кърпа, в цвят жълт. И след като се позабавляваха с чисто новия ми бял халат на топло и влажно в пералнята (очевидно доста бяха покачили градуса на емоциите), халатът ми беше обилно пропит с цветовото ДНК на хавлията. Та, седнах аз и попитах чичко ни Гугъл, какво да правя сега? Той услужливо ме препрати към десетки форуми и форумчета. Аз, разбира се, се доверих на този с най-многото страници - все пак сигурно е класика щом е толкова дебела „книга“. И като се зачетох... навън се съмна. Толкова искрено се смях, че забравих и за халата и за цвета му, и какъв ми беше проблемът поначало. Сега даже си го харесвам (халата, де) и си го нося с голям кеф - такъв един патешки на цвят.

Няма по-велико нещо от смеха. Ще ме извинявате за клишето, ама това е панацеята за всички болести – и на душата и на тялото и на взаимоотношенията. Харесвам как животът може да вкара толкова много цвят и смях в живота ни, чрез всевъзможните дребни неприятности, които ни сервира ежедневно. Потръшкайте се върху тях за кратичко и след това непременно се поинтересувайте как другите хора са се справяли в подобни на вашата ситуации. Голяма забава е!

Ето ви един любим цитат (знаете колкото си падам по цитатите) от форумното ми четиво... а, и да не забравя - само гледайте да избягвате форумите за болести. Те са в категория хорър. Не ви ги препоръчвам. Освен да ви полеят обилно хипохондрията, друго няма да се случи.

„Re: "Боядисано" пране“

« Отговор #33 -: Юли 24, 2010, 13:43:43 pm »

„Здравейте имайки в предвид боядисването на великденските яйца и почистването след това този метод е безупречен за избелване на дрехи от какъвто тип материя и да са те.

А именно: в тенжера с вряла вода слагате прах за бяло пране и малко сода за бъчви, прибавяте и забоядисаната дреха и както се казва оставяте да покъкри малко и воала!“

Re: "Боядисано" пране

« Отговор #34 -: Юли 25, 2010, 11:38:21 am »

„Това добре, но аз виждам 2 проблема в метода. Първо къде се намира тая сода за бъчви!? И по-важното, не всяка материя "трае" гореща вода, па камо ли да къкри в нея.“