Много мъже и жени ходят на фитнес, не за да подобрят физическата си форма, а за да се запознаят с представители на противоположния пол. Нека изясним дали е възможно да се флиртува във фитнес-залата и имат ли бъдеще подобни запознанства.

Защо жените ходят на фитнес?

Представете си следната ситуация – най-сетне сте си купили абонаментна карта за скъп фитнес-клуб. Настройвате се да потренирате добре. Без да си правите илюзии за габаритите на тялото си, обличате по-широчък панталон и по-голям потник. Изобщо не се замисляте как изглеждате, все пак отивате там, за да се поизпотите. Връзвате косата на опашка, за да не ви влиза в очите. Грим? Излишен е, най-много да се размаже! Излизате от съблекалнята и се качвате на бягащата пътека да потичате.

След около 15 минути първоначалната ви решимост отслабва, крайниците ви отмаляват, усещате как капки пот се стичат по слепоочията ви. Оглеждате се наоколо и ви обзема ужас. Заобиколени сте от дългокраки красавици с идеални прически и грим. Облечени в предизвикателно къси шорти и потници, тези дами сякаш не са пипвали фитнес-уредите днес, а по-скоро са дошли да си направят селфи. Какво правят там? И кога намират време да спортуват, за да се поддържат? Да нямат по две карти?

От тази ситуация лесно можете да си направите извода, че жените имат различни цели, когато ходят на фитнес. Някои реално тренират, други се потят със старата си тениска в по-евтини фитнес-клубове, а трети отиват в най-скъпите зали, за да демонстрират красотата си пред потенциалните кавалери. Нека обърнем отделно внимание на последните.

Защо мъжете ходят на фитнес?

Обикновено мъжете във фитнеса се делят на три типа:

1. Мъже, които са дошли само и единствено да спортуват. Те са малцинство. Обикновено ходят на фитнес преди работа, за да си повдигнат тонуса.

2. Членове на фитнес-клуба, които идват не толкова за тренировката, колкото за приятното прекарване в мъжка компания. Могат да висят три часа в залата, от които да се упражняват само 40 минути. През останалото време се разхождат наоколо, приказват си с други „почиващи“ и завързват запознанства с жени. Такива „спортисти“ идва и сутрин, и вечер и са мнозинство.

3. Третият тип – истинските женкари. Тичат по десетина минути на пътеката, колкото да имат време да огледат потенциалните жертви в залата. След това веднага отиват да се запознаят с поредната хубавица. Такива любовчии впрочем по-често ходят във водната зона – басейнът, сауната и самата вода предразполагат към романтика и флирт. Този тип мъже ходят на фитнес най-често вечер, когато вероятността да срещнат свободни дами е по-голяма.

Четете още: Мъжката гледна точка за оралната любов

Как клиентките си избират инструктор?

Няма универсална рецепта – някои съдят по релефа на тялото на потенциалния инструктор, други си го избират според пола, трети обръщат повече внимание на чара.

Но за никого не е тайна, че във всеки фитнес-клуб има един инструктор, който има много повече частни клиенти от другите. Защо клиентките често избират инструктор-мачо? Отговорът е прост – докато тялото работи, душата си почива. Така съчетават полезното с приятното.

Поради същата причина различните групови тренировки ще са много по-посещавани, ако ги води привлекателен младеж. Жените непременно ще дойдат на следващата тренировка, ако по средата на първата инструкторът небрежно си забърше потта с края на тениската. Тези няколко трепетни секунди са достатъчни, за да видят уморените клиентки стегнатия му корем, да се ободрят и да продължат тренировката!

Флирт с инструктора

Въпреки официалните забрани във фитнес-клубовете често започват романтични връзки. Практиката показва, че инициатор на романса обикновено е клиентът или клиентката. По правило тези забежки не довеждат до нищо сериозно. Аналогична е ситуацията и когато става дума за връзки между служители на фитнес-клуба. Разбира се срещат се и изключения, когато двойките се женят и гледат деца, но в повечето случаи връзката не става сериозна. Вместо това от нея остават обиди и неприятни изненади при появата на нова половинка на любимия.

Във всички случаи обаче никой не е застрахован срещу стрелите на Купидон. Усмихвайте се,повдигайте настроението на околните и усъвършенствайте тялото си.

Четете още: Мъжете харесват пищни жени - но защо?