Днес ще ви запознаем с хората, които избягаха от града и си построиха село в клоните на дърветата в Коста Рика. Звучи ви невероятно? Повярвайте ни, тази история е повече от реална!

Всичко започва през „далечната“ 2006-а година, когато двойка от Колорадо, Ерика и Мат Хоган) купува на безценица 242 хектара гора в Коста Рика.

Четете още: Най-страшните места по света (I част)

Ерика и Мат вземат важно решение, което им променя живота. Те заменят големия град с рай сред природата.



Посещавайки мястото Finca Bellavista за първи път те останали без дъх от красотата и гледката и решили да не разрушават природата. След кратко обмисляне и нахвърляне на идеи, те решили да построят дома си в клоните на гората. И така след няколко години усилена работа и най-вече желание в тези клони се извисявало цяло село от еко колиби и импровизирана ефоструктура.



Преди да стартират с проекта е било направено обстойно проучване дали клоните на дърветата ще могат да издържат тежестта на дървените къщи.

Скоро към тях се присъединили много приятели, които предпочели също този начин на живот.



Улиците в селото представляват дълги дървени мостове, свързващи съседите. Селото разполага с бар и ресторант. Има и изградена водоснабдителна система, чрез която водата достига до всеки дом с помощта на гравитацията.

И отговорът на върпоса, който измъчва всички - да, има Интернет!

Четете още: Милионерите отсядат най-често в хотелите в Лас Вегас