Езикът на тялото е един от сигурните начини да покажете интереса си или липсата на такъв към друг човек. Как да се уверите, че изпращате правилните сигнали?

Каквото и да правим, езикът на тялото не е изцяло под наш контрол. Ще ви дадем няколко подсказки, по които околните могат да узнаят за желанията ви. Нека уточним какво означават различните жестове!

Поглед очи в очи

Ако ви интересува човек от противоположния пол, вие постоянно ще го поглеждате. Нееднократните срещи на погледите от единия край на помещението до другия са явен признак, че искате да се запознаете с този мъж, особено ако съпровождате погледа с усмивка.

Скръстени ръце

Когато жена скръсти ръце на гърдите, мъжът насреща може да разчете това като признак на уязвимост. Ще види едно невинно агънце, което има нужда от защита.

Скръстените ръце обаче могат да бъдат и знак, че не харесвате човека срещу вас, че най-силното ви желание в момента е той да си отиде.

Скръстените на гърдите ръце са и хитър начин за привличане на вниманието към бюста. Това е примитивен жест на сексуално очакване.

Навеждане към него

Много разпространен жест е, когато седите срещу мъжа, да се приведете напред. Тази поза показва интерес и признание. Жестът означава, че смятате човека срещу себе си за симпатичен, привлекателен и интересен.

Кръстосани крака

Кръстосаните крака могат да се интерпретират като нервен или провокационен жест. Много хора несъзнателно кръстосват и изправят крака, когато се чувстват неудобно.

От друга страна, ако умишлено кръстосате крака, значи искате да покажете сексапилните си прасци.

Ако насочите горния крак към човека, ще му покажете, че го харесвате.

Ако сменяте положението на краката, този несъзнателен жест демонстрира, че мъжът насреща наистина не ви е безразличен.

Леко разтворените колене на паралелно спуснати крака означават, че сте готови за по-близък контакт.

Развяване на косата

Ако си играете с косата си, давате верен признак за нервност. В такъв случай се замислете защо се чувствате нервни в присъствието на човека насреща.

Развяването на косата може да бъде и игрив жест. Жените с дълга коса по правило обичат да си играят с нея, а хубавата коса сама по себе си е секси и привлича вниманието.

Облизване на устните

Облизването на устните е много сексапилен и откровен жест, ако го правите правилно – например движейки бавно върха на езика по устните. Но внимавайте с този намек – мъжът може да си помисли, че искате да го замъкнете в леглото още сега.

Разширяване на ноздрите

Разширяването на ноздрите е непроизволен рефлекс на възбуда и верен признак за това, че изпитвате интерес към мъжа отсреща.

Жестовете, погледите и леките мимики далеч не са единственото, което една жена използва, за да прелъсти мъжа. Но въпреки това езикът на тялото продължава да върши чудесна работа от векове и наистина е опасно оръжие.