Всяка пролет стотици хора се стичат към град Кавазаки, Япония, за да отпразнуват ежегодния фестивал, посветен на Железния Фалус – Канамара Матсури.

Тази година той се проведе на 6-и април и почете фертилността по ярък и запомнящ се начин.

Парадът обиколи множество улици с огромен розов пенис, носен на голяма платформа, поставена върху раменете на жени, облечени в розови копринени ризи.

Фотографиите, запечатали фестивала в цялата му пищност, показват хора, ближещи близалки във формата на пениси, позиращи до фалучески скулптури, купуващи книжни издания, посветени на пениса и пр.

Историята на почитането на мъжкия полов орган започва през 1600 година по верме на японския Едо период, когато местни проститутки отпрявали своите молитви за закрила от сексуални насилници и заразяване със срамни болести в храма Kanamara Shinto, намиращ се в Кавазаки.

По-фантастична изглежда друга история, също свързана с появата на празника, почитащ фалуса, а именно легендата за жената със зъбатата вагина, която отхапвала пенисите на мъжете, с които спи. Прокълнатата жена, която се превръща в символ-метафора на сифилиса, който е бил широко разпространена зараза по онова време, търси помощ при лечител, който и дал железен член, с който тя да строши зъбите на демоните, които живеят в нея.

Независимо, че замисълът на този фестивал е много по-дълбок, той си остава закачливо вулгарен и забавен – ако попаднете на него, ще се нагледате на всякакви предмети с формата на пениси, радващи хора от всякакъв пол и възраст, включително деца.

Днес фестивалът има за цел да обърне внимание върху безопасния секс и СПИН превенцията.