Автор
Woman.bg

''EXPLORE BULGARIA'' и NGC БЪЛГАРИЯ тръгват на обиколка из непознати природни и исторически забележителности у нас

National Geographic Channel България представи участниците в първия изцяло български проект на канала у нас - „Explore Bulgaria (Открий България).

За 6 месеца, на специален уеб сайт, в социалните мрежи, шест предавания и в серия от събития, NGC ще покаже част от непознатите исторически и природни забележителности на България. Възможността да станат изследователи и да споделят преживяното получиха двама от зрителите на канала - екологът Васил Попов и археологът Надежда Карастоянова. Двамата бяха избрани от жури, след като се пребориха в интернет с над 1000 кандидати. Заедно с изследователите на NGC България – Мая Стоилова, инструктор по сноуборд и уиндсърф и Георги Палазов, олимпиец и преподавател по плуване, те ще се отправят на първата си телевизионна експедиция още през Април.

Телевизионната продукция „Explore Bulgaria“ ще реализира екипът на AGITPROP. „Ключово за избора ни бе всички участници да се допълват. Не сме търсили универсални бойци, а сблъсък на характери.“, сподели продуцентът Мартичка Божилова. Режисьорът Георги Богданов призна, че изборът е бил труден: „Рядко се срещам с толкова позитивно настроени хора, които искат да останат в България“.

За осъществяването на проекта NGC си партнира с ОББ, OMV България и KIA. “Подкрепяме проекта, защото вярваме в ценностите, които България има: хората, познанието, природата и културно историческото наследство. Убедени сме, че това уникално за страната ни предаване, ще превърне всеки един от нас в изследовател, който ще преоткрие тези ценности.“, коментира Александър Георгиев, Началник управление „Банкиране на дребно“ в ОББ.

Предаването ще бъде в ефир след два месеца, а фото конкурсът „Непознатите места в България“ ще продължи до края на май.