Автор
Woman.bg

Европейските градове, които да посетите с бюджет от 100 лева - част II

Продължение от част I

Съществуват няколко китни европейски градчета, които бихме могли да посетим дори с минималния бюджет от 100 лева за самолетни билети.

Продължаваме списъка с тях в днешната ни интересна, и надяваме се полезна статия:

Дортмунд, Германия

Вярвате или не, двупосочният билет за тази дестинация за месец ноември може да ви излезе дори под 100 лева! Спечелилият прозвището на най-зеления град в провинция Вестфалия, а именно Дортмунд ще ви изненада с множество паркове, гори и подредени зелени площи. Ако си вземете билети за декември месец, ще имате възможност да посетите и традиционния коледен базар в града, който съдържа около 300 сергии, а величествената елха се издига над целия град. Това е и едно от най-големите коледни дървета в Европа, така че си заслужава да се види! За любителите на футбола пък(особено ако си направите екскурзия с половинката), Дортмунд предлага един от най-големите стадиони в цяла Европа, с капацитет от 80 000 места.

Малмьо, Швеция

Швеция е една от по-непознатите за българите дестинации, събрала в себе си целия Скандинавския чар и усещане за живота. Това е една от новите дестинации за нискотарифната компания за самолетни биелти Wizz Air, ето защо билетът до там ще бъде в рамките на 100 лева. Бонусът тук за вас би бил фактът, че ще можете да посетите и още една страна - Дания, която се намира само на 20 минути път с влак, благодарение на най-големият мост над вода в Европа, свързващ двете страни. В самото Малмьо също има какво да се види - най-големият небостъргач на Скандинавския полуостров, като той се връти на 90 градуса, ето защо е наричан "въртящата се сграда". Музеят на модерното изкуство и Замъкът в Малмьо ще ви пренесат в един различен, средновековен свят.

Париж, Франция

Да, дори до там бихте могли да резервирате билет за 100 лева! Уловката тук идва от факта, че летището, до което лети нискотарифния превозвач, се намира извън града и ще трябва да дадете допълнителна сума за влак, или автобус, но пък преживяването със сигурност ще си струва! Ще можете да усетите невероятния френски дух, с малките, но красиви улички, да преживеете удоволствието да се качите на Айфеловата кула, или да видите световноизвестните шедьоври в Лувъра. Всички сме виждали от снимки и пощенски картички колко е красив Париж през есента, с падащите листа и романтичните разходки, с малките кафенета, в който да се сгушим и спокойно да изпием кафето си с невероятно вкусен френски кроасан за закуска.