Автор
Woman.bg

Ето как изглеждат съпругите на най-богатите мъже

Битува мнението, че успешните и богати мъже не се задържат с една жена дълго време. Днес обаче убедително ще опровергаем това твърдение, представяйки ви най-заможните мъже на света – всички до един женени за първата си любов.

Марк Зукърбърг и Пресила Чан

През ноември тази година нетното състояние на Марк Зукърбърг бе оценено на над 50 млрд. долара. Той се запознава с настоящата си съпруга Присила, докато е все още учи в Харвард.

Двамата сключват брак на 19 май 2012 година, а на 2 декември 2015-а се сдобиват с дъщеричка.

Уорън Бъфет и Астрид Менкс

Бъфет е един от най-известните инвеститори на света, като през ноември тази година състоянието му бе оценено на над 70 млрд. долара.
Той се среща със съпругата си Астрид, която е с 16 години по-млада от него, през 70-те години на миналия век, докато тя е работи като сервитьорка.



Бил и Мелинда Гейтс

През ноември тази година състоянието на Бил Гейтс бе оценено на над 80 млрд. долара. Той се среща със своята бъдеща съпруга в края на 80-те години на миналия век по време на конференция, организирана от Microsoft (по онова време Мелинда е била служителка на компанията). Двамата сключват брак през 1994 година и отглеждат заедно три дечица. Освен това основават най-голямата благотворителна организация на света.



Лари Пейдж и Лусинда Саутуърт

През ноември тази година нетното състояние на Лари Пейдж – един от основателите на Google – възлиза на над 30 млрд. долара. Информацията за неговата партньорка е оскъдна. Тя е 7 години по-млада от него. Съвсем разбираемо – тя се старае да избягва светлините на прожектора. Това, което знаем, е, че двамата сключват брак няколко седмици, след като се запознават.

Джеф и Макензи Безос

По данни излезли миналия месец снователят на Amazon – Джеф Безос, притежава състояние, възлизащо на над 60 млрд. долара. Той се среща със съпругата си през 1992 година.

"Нашите офиси бяха един до друг. – разказва по-късно Макензи в интервю за Vogue. – Можех да чуя прекрасния му смях. Как да не се влюби човек?". Година по-късно сключват брак, имат 4 деца.

Ричард и Джоан Брансън

През ноември 2016-а нетното състояние на Ричард Брансън – основателят на Virgin Group – възлиза на около 5 млрд. долара. Той се среща с бъдещата си съпруга в антикварен магазин. Въпреки че е омъжена, той я ухажва в продължение на година. В края на краищата изоставя съпруга си. Днес двамата имат две дечица.

Амансио Ортега Флора Перес Маркоте

Състоянието на мъжът, притежаващ Inditex — най-голямата модна корпорация, в която влизат Zara, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Bershka, Oysho и други, е оценено на повече от 70 милиона долара.

Флора дълги години работи като секретарка на Ортега, докато двамата не сключват брак през 2001 година.

Бернар Арно и Хелене Мерсие

Нетното състояние на собственика на Dior, Givenchy, Selin, Lacroix, Kenzo, Guerlain, Sephora, Hennessy, Moёt & Chandon, Dom Perignon, Pommery, Veuve Clicquot и Krug възлиза на 30 млрд. долара. Той намира общ език със съпругата си чрез музиката. Бернар обича класическите композиции, а Хелене е професионален пианист. Двамата сключват брак през 1991-а. Имат три деца.

Майкъл и Сюзън Дел

Сегашното нетно състояние на Майкъл е 20 млрд. долара. Той се среща с бъдещата си съпруга в рамките на сляпа среща. Сюзан е професионален атлет, която е участвала в международни шампионати по триатлон. Атрактивната спортистка, която може да плува, тича и кара колело с приблизително еднаква скорост, покорява сърцето на Дел. Двамата имат 4 деца.

Дейвид и Джулия Кох

Нетното състояние на Дейвид Кох - американски бизнесмен, филантроп, политически активист и химичен инженер - възлиза на над 40 млрд. долара. Той се оженва за своята съпруга преди 20 години. Двамата имат 3 деца. Джулия рядко се появява на обществени места. Тя е посветила живота си на своето семейство и на благотворителност.