За да постигнете ефекта „мокра коса“ почти няма да ви трябва вода. Така че не се притеснявайте – няма да ви се наложи да излизате с мокра глава.

С нашите инструкции лесно ще си направите една от най-модерните прически, освен това ще ви разкажем и кога трябва да я избягвате.

„Да“ - прическа от ревюто на John Galliano

Тази прическа ще е чудесно допълнение към ежедневни и вечерни тоалети. В първия случай ще е достатъчно да ползвате лосион за блясък, а във втория ще е за предпочитане да приложите средства с по-плътна текстура.

Четете още: Морски вълни в косите

Да се приглади и среши назад „мокра“ коса е допустимо, само когато косата е чиста. Така че не пропускайте да си измиете косата, преди да си направите прическата.

„Не“ - прическа от ревюто на Elie Saab

Четете още: Ето как: Щурата прическа на Джесика Алба

Колкото и странно да ви звучи това, не бива да си правите тази прическа на влажна коса. Ще трябва да я изсушите напълно и да оставите влажни само връхчетата.

Прическата няма да стои добре, ако имате твърде тънка или твърде къса коса.

Ако косата ви е къдрава, първо я изправете старателно с преса и чак после си направете прическата.

Как?

* Нанесете прилични количества неотмиващ се балсам по цялата дължина на кичурите (може да бъдат леко влажни или съвсем сухи) – така няма да изскачат непослушни косъмчета.
* Срешете косата назад, изцедете малко балсам за блясък или гел в шепата си и нанесете средството от корените към краищата.
* На финала можете да напръскате косата с вода от спрей-флакон, за да постигнете по-драматичен ефект.