Автор
Woman.bg

Естествени нюанси в косата с техниката „balayage“

Омбре техниката за оцветяване на косата все още се забелязва сред младите, модерни и известни жени. Тази тенденция показва вече малки признаци на отшумяване и бива заместена от другата чудесна тенденция – балеаж (balayage).

Думата „balayage“ идва от френски и означава буквално преведена – “измитане, метене” – асоциира се с начина, по който се нанася цвета.

Самата техника се е появила в Париж през 1970 г.

В края на 1990-те тази тенденция добива изключителна популярност в Съединените щати.

„Белеаж“ е техника за оцветяване на косата, с която се целят естествено изглеждащи акценти, чието израстване не е очевидно и не остава забележим корен.

Как се постига този естествен ефект?

Изпълнението на „балеаж“ се прави с бързи движения на ръката, която се движи от основата към върха на косата, нанасяйки фин материал в корена, а към върха по-плътен.

Резултатът са кичури, които изглеждат като естествено изсветляли от слънцето.

При растежа на косата през първите няколко месеца, основата на създадените кичури ще се прелее към цвета на появилия се корен без да очертава рязка граница с него.

Заложете на нежни и едва забалежими кичури, за да получите този естествен цвят на коса, докосната от слънчевите лъчи.

Тази техника е приложима както на светли, така и на по-тъмни коси. Може да се направи на всякаква дължина на косата, а нейното изпълнение изисква мнгоо стаблина ръка и добро око, затова ви съветваме да се доверите на опитен фризьор.

Какво ще кажете за естествено преливащи цветове в косата за лятото?

Представяме ви демострация на прилагането на тази техника:

Четете още: Прическа за червения килим