Лятото почти отмина и всички от екипа на Catwalk са вече на линия – ще се радваме да споделим с вас какво харесахме и открихме през летните месеци и какво можете да направите за себе си през настъпващия есенен сезон.

Rosey's Mark

Едно от красивите неща, на които попаднахме това лято бяха ръчно направените бижута на Rosey’s Mark. В 17 стъпки на съхранение, художниците на Pagane Uniques запечатват красотата на истински рози от известната в цял свят Долина на розите в България. Ръчно направени от цветя и смола, гривните са уникати и великолепно бижу за ценителите на екологичните и био продукти сред аксесорите. Цената с намаление от 50% в момента е 65лв.

Образование с Condé Nast College of Fashion & Design

Допълнете образованието си в сектор мода с десетседмичен курс към Condé Nast (издателите на Vogue, Glamour и Wired) и вземете Vogue Fashion сертификат. Първият от трите курса започва на 7-ми октомври (2013), следващите дати са 13 януари 2014 (до 21 март 2014) и пролетния курс 28 април - 4 юли 2014. Цената е £6,600 за пълен курс с минимален хорариум от 15 часа лекции и семинари седмично; извън тях, обучението включва посещения на музеи, галерии и предприятия от индустрията. Сред изучаваните предмети са: световния моден календар, ключови модни дизайнери, маркетинг и PR в модната индустрия, продуктово позициониране, модна журналистика и още много практически ориентирани дисциплини.

Сертификатът на Вог отваря врати за работа в област мода и дава отлична основа за образование. Кандидатствайте тук: Vogue Fashion Certificate

Мангоши

Есента е подходящ сезон да си поръчате или направите сами мангоши – пантофи от пластика, украсени по ваш вкус. В ателие Мангоши (София, Пиротска 56) преобразяват обикновените галоши, носени от бабите на село до пантофи, с които разходката в дъждовно време гарантирано държи краката ви сухи, а пъстрите цветове и украшения повишават унилия есенен дух. Мангошите са направени от качествена италианска гума, която не „запарва” краката, с придружаваща ги мека стелка. Изработените по ваш дизайн мангоши ще получите в рамките на една седмица.

Plus size online store

В сайта на New Look дамите с размери, обичайно наричани „ + size” могат да поръчат casual дрехи и аксесоари на ниски цени. Като дизайн повечето артикули могат да се намерят в нискобюджетните марки в България, но тъй като зареждането им за страната често пренебрегва жените с наднормени мерки, New look е добра опция да се сдобиете с ежедневно облекло. Доставката за Източна Европа е 9 паунда.

Alaia everywhere

След като в една и съща седмица Ким Кардашиян и Кейти Холмс се появиха с един и същ модел обувки на Азедин Алайа, фокусът към тунизийския дизайнер, затвърден и от Риана и Ники Хилтън направи от едни обикновени сандали хит.

Цената на обувките е между 600 и 800 паунда (около 1380лв.)

До нови срещи от нас и не забравяйте, че можете да следите Седмиците на модата в подробни галерии от по-важните ревюта на страницата ни във Фейсбук!