Романтична обстановка, приглушена светлина, сладникав аромат на ароматни свещи – фантазията услужливо ни представя картини на страстни прегръдки, сладки целувки и неземна наслада. Но всъщност не става така.

Далеч не всяка тъй обещаващо започнала вечер получава достойно продължение и прераства в бурна безсънна нощ. За жалост понякога нещата приключват с максимум половинчасово боричкане в леглото и... взаимно сърдене. В тази статия ще говорим за един важен аспект на проблема – незнанието на мъжките ерогенни зони.

И така, шампанското ви е завъртяло главата, разкошната вечеря е вече изядена, романтичната вечер плавно преминава в спалнята. Леки целувки, нежни докосвания и много кратка прелюдия, следва бърз и опустошаващ секс, след който остава едно единствено желание – да се наспите. А би могло да бъде иначе, никой от партньорите не си представя точно това, когато мисли за любов. Страстта просто трябва да бъде събудена.

За женската сексуалност са написани редица научни и псевдо-научни трактати. Всяка една жена веднага може да ви каже какво й липсва, за да се възбуди добре, а всеки влюбен мъж разбира се се старае да задоволи партньорката си и да я накара да трепери от страст. Това е прекрасно, но често еднопосочно. Мъжкото тяло е не по-малко чувствително от женското.

И така, дамите, които си мислят, че основните ерогенни зони на мъжа са разположени в зоната на чатала, жестоко се лъжат. Сексуалният им партьнор сигурно не получава дори една стотна от удоволствието, което заслужава. Това е особено характерно при двойки, в които мъжът и жената са на еднаква възраст.

Дългогодишните проучвания доказват, че апогеят на сексуалното влечение при мъжа е между 20 и 30 години, а при жените напротив, след 30-ата годишнина. И ако на 25 мъжът предпочита сексът да се случва по-бързо и не гори от желание да го занимавате с ягоди и бита сметана, то на 35 той с удоволствие ще опита този „десерт“.

Не изпускайте този момент. Ако знаете ерогенните зони на мъжа, ще можете да го възбудите, да удължите удоволствието и го дарите с неземна наслада. Повярвайте, всеки мъж би оценил предимствата на дългата прелюдия, позволяваща му да изпита всички усещания от секса на съвсем различно ниво.

Какво е ерогенната зона и как се намира

„Ерогенна зона“ е специфичен термин, използваш се основно в научните кръгове в сферата на сексологията. В ежедневието понятието ни е известно от публицистиката, пресата и медиите, които разгласяват не винаги верни стереотипи.

Всъщност терминът определя особена час от тялото, докосването на която предизвиква:

* силни тактилни усещания;
* вълна от сексуална възбуда;
* засилване на ерекцията и на удоволствието от оргазма.

Тези факти лесно се обясняват, обикновено в областта на ерогенните зони има скупчване на нервни окончания, които улавят дори и най-лекото въздействие – докосване или промяна на температурата. На думи всичко звучи просто, но в действителност не е толкова лесно да се открият ерогенните зони по мъжкото тяло. Първо защото всички мъже са различни и имат индивидуални особености. Телесните възприятия често се влияят от разума, емоционалната нагласа, чувствата, здравословното състояние и нивото на умора.

В зависимост от тези фактори чувствителността в областта на ерогенните зони може да се променя – да се засилва или пък да отслабва през определени периоди от време. При това някои части от тялото губят чувствителност, докато други напротив, стават по-деликатни.

Ако пропуснем дългите обяснения от сферата на анатомията, трябва да отбележим, че мъжете имат няколко ерогенни зони, като всяка една се отличава с уникални характеристики. Затова си е живо престъпление да пропуснете или пренебрегнете една от тях.

Мъжките ерогенни зони

И така, мъжката чувствителност е съсредоточена основно в тези зони:

* ерогенна зона „Глава“;
* ерогенна зона „Шия“;
* ерогенна зона „Гърди“;
* ерогенна зона „Ръце и крака“;
* ерогенна зона „Корем“;
* ерогенна зона „Гръб и седалище“;
* ерогенна зона „Полови органи“

Ерогенна зона „Глава“

Всички знаят, че всяка една сексуална прелюдия започва с целувки, все пак по устните и езика има много нервни окончания. Не по-малко чувствителни, а даже дори много по-чувствителни са мекото на ухото, самото ухо и нежната кожа зад него. Със същия успех можете да галите веждите, челото и бузите.

Впрочем не би било зле дори да направите лек лицев масаж – разтрийте кожата по слепоочията, погалете партньора зад ушите, нежно масажирайте кожата на скалпа. Тези манипулации, съчетани с нежен шепот и комплименти, ще възбудят бързо всеки един мъж. Погледайте заедно еротични филми – ерогенни зони при мъжа са и очите. Визуалната стимулация не може да навреди на секса.

Ерогенна зона „Шия

Нежната кожа на врата е особено чувствителна на тила. При това обаче не прекалявайте – иначе вместо сексуална възбуда може да предизвикате гъдел.

Целувайте кожата и я галете нежно с връхчетата на пръстите. Не се увличайте в деликатните плъзгащи се докосвания, за предпочитане са ясните силни докосвания.

Ерогенна зона „Гърди“

За никого не е тайна, че ерогенните зони на мъжете и жените се различават съществено. При жените гърдите са една от най-силните ерогенни зони. При това дамите често незаслужено пропускат да порадват с ласки косматите мъжки гърди.

Леките поглаждания с пръсти, разрошване на окосмяването, докосване и засмукване на зърната – всичко това възбужда силно мъжа. Основен признак за това, че сте на прав път, е втвърдяването на зърната и учестеното дишане.

Ерогенна зона „Ръце и крака“

По ръцете и краката на жените и мъжете има участъци с повишена чувствителност – например вътрешната повърхност на предмишниците и на бедрата. Ласките по тези места трябва да са достатъчно интензивни, за да не причинят гъдел, но при това и нежни.

Не се увличайте в игри на доминиране, тези практики не са по вкуса на всички. Вместо това докосвайте нежно, разтривайте, галете и целувайте вътрешната повърхност на ръцете и краката. Така може да постигнете чудеса. Не забравяйте за хлътналите участъци в сгъвката на лакътя и коляното. Уместен е и масаж на пръстите и стъпалата.

След напрегнат работен ден, когато се е прибрал уморен, не всеки мъж е готов за подвизи веднага. Направете му масаж на стъпалата и на пръстите на ръцете, погалете стъпалата с меко перце и умората просто ще изчезне.

Ерогенна зона „Корем“

В тази област най-чувствителен е пъпът, както и зоната между него и гениталиите. Галете кожата, целувайте я и я галете с език, преди да пристъпите към по-смели ласки. Повярвайте ни, резултатът ще ви изненада приятно.

Ерогенна зона „Гръб и седалище“

Според „Кама сутра“ гърбът (от врата до опашната кост) е едно от най-чувствителните места и е осеяно с мъжки ерогенни зони. Това сигурно е свързано с факта, че тази част от тялото е добре кръвоснабдена.

На много картинки в „Кама сутра“ са изобразени жени, галещи мъж по гърба с кичур коса, масажиращи го със стъпала, а също така целуващи или драскащи кожата.

Трябва да се отбележи, че лизането и лекото захапване, особено между плешките, действа безотказно на мъжа. Чувствителните драскотини от женски нокти ще го възбуждат и на следващия ден, за да се прибере у дома със специфична нагласа.

Що се отнася до седалището – тук можете да пробвате какво ли не. Щипането, пляскането, потупването, галенето и лекото гъделичкане с перце ще възбудят бързо мъжа.

Ерогенна зона „Полови органи“


За тази ерогенна зона жените обикновено казват, че знаят всичко. Тя обаче също крие своите изненади. Скротумът и членът са най-чувствителните части от мъжкото тяло. Това обаче не означава, че трябва да злоупотребявате с тях, иначе сексуалният ви живот може да стане скучен и еднообразен.

Можете да ползвате помощни приспособления – пера или кубчета лед. Трябва да имате неизчерпаема фантазия, за да опознаете напълно както партньора си, така и себе си. Най-предпочитани са оралните ласки – леко захапване, галене с език. Мъжете много обичат и стимулация с ръка. Ако при това прокарате език по вътрешната страна на бедрата, със сигурност ще получите отчетлива реакция.