На война и в любовта всичко е позволено... Това доказват великите любови на най-ярките личности в историята. Чувствата не познават титли и покоряват всекиго – воини, диктатори, крале, кралици, императрици, наложници и робини. Различни епохи, различни култури, но една водеща сила, която стопява всичко останало – любовта. Любов, която се оказва по-силна от всяка власт. Любов, която обсебва и променя не само животи, но и светове.


В тази книга ще се срещнете с най-забележителните фигури, живели някога и обичали със страст и всеотдайност, каквато въображението трудно може да си представи. Тук са най-съкровените емоции на Клеопатра и Марк Антоний, последната кралица на Испания, наричана Хуана Лудата, Елизабет I, Сюлейман Великолепни и Хюрем, както и най-прочувствената приказка за създаването на величествения храм на любовта – Тадж Махал.

Техният интимен свят е изложен на показ, без да се спестява и тъмната страна на чувствата – кралски тайни, дворцови манипулации, опасни интриги, смъртоносна ревност, съблазън, непростими грехове и пороци. В книгата са проследени и анализирани интересни и известни исторически факти, както и свързаните с тях митове в опит да се потърси обективната истина. Не са спестени и пикантни подробности от любовния свят на легендарните личности.



Каква е истината за смъртта на изкусителката Клеопатра? Наистина ли Хуана Кастилска обезумява от ревност и любов, за да остане завинаги в историята с прозвището „Лудата“? Как наложницата в султанския харем Александра Лисовска се превръща в най-влиятелната жена в империята – Хюрем Султан – любимката на Сюлейман Велики и единствена негова законна съпруга? Защо Девствената кралица, Елизабет I, издигнала личността си в култ, не винаги е щастлива от решението си и обета, който дава да се венчае за страната си – своята Англия? Как едно внушително любовно признание, изразено в спираща дъха сграда днес се нарежда сред седемте чуде¬са на света?

Базирани изцяло на исторически факти и написани по изключително увлекателен начин, тези разкази показват героите от тях в различна и непозната до сега светлина. Защото чувствата не познават титли, те покоряват всекиго – воини, диктатори, крале, кралици, императрици, наложници и робини. А любовта е по-силна от всяка власт.

За автора:

Христина завършва специалност „Книгоиздаване“ във ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“ през 2006 г. Съставител е на повече от 15 книги на различна тематика и от различен жанр. Работила е като журналист, PR и редактор. За пореден път застава от другата страна, в ролята на съставител на „Великите любовни истории“, за да опише в книга най-ярките личности, техните съдбовни обрати и епични любови.

Следва продължение на настоящия том, коeто ще бъде озаглавено „Великите любовни истории в киното и литературата“.

Книга: „Великите любовни истории"”
Автор: Христина Мираз
Издателство: Апостроф