Автор
Woman.bg

Енергия, здраве и красота с витамини за жени

Имате ли нужда от повече енергия, видимо по-крепко здраве, сияйна красота? Ние имаме!

С рязката смяна на времето – топли пролетни дни през февруари, последвани от рязко застудяване и снежни валежи, организмите ни се чувстват отпаднали, сънят сякаш не достига, а кожата изглежда уморена и твърде чувствителна.

Имаме нужда от нещо, което да възвърне доброто ни здравословно състояние. Уви, наличните плодове и зеленчуци не винаги са достатъчни, за да сме във перфектна форма.

Витамините Vita-Vim™ за жени предлагат своята уникална по рода си формула, разработена според необходимостта на женското тяло от витамини и минерали. Тя подпомага превенцията на редица болести, подсилва имунната система и осигурява здравословна функция на всички системи в организма на жените, като подсигурява необходимите хранителни нутриенти, които не мога да бъдат набавени само от храненето.

В тези комплекси са добавени специални съставки, които да спомогнат в грижата за здравето на дамите. Това са витамин D, витамин K, екстракт от червена боровинка, екстракт от броколи, D-маноза. Всички те имат специално отношение към женското здраве. Така например, Витамин К има спомагаща роля в регулацията на калция. Наличието му в достатъчно количества би могло да спомогне за намаляване на загубата на костна плътност с напредването на възрастта при дамите.

Червената боровинка пък е култура добре позната и консумирана от местното индианско население на Северна Америка още преди заселването и от европейците. Ползите от пиенето на сок от червена боровинка са добре изследвани и е доказано, че могат да спомогне за предотвратяването на инфекции на уринарния тракт. Вложения в комплексите Vita-Vim™ за жени екстракт от червена боровинка дава всички предимства на сока от червена боровинка без негативите от допълнителните му калории.

Естествен витамин D3 (холикалциферол), формата на витамин D, която се произвежда в човешкото тяло също е част от комплексите Vita-Vim™ за жени. Този мастноразтворим витамин, чиито последни проучвания сочат, че наличието му в достатъчни дози може да спомогне за предпазване от различни форми на рак с до 60%. Тези изследвания допълват добре известните функции свързани с усвояването на важните за женския организъм минерали калций и фосфор от организма, ролята му за укрепване на имунната система. Състава на комплексите Vita-Vim™ за жени подобрява метаболизма, подсигурява натуралната антиоксидантна защита, влияе добре на костите, гърдите и уринарния тракт.

Заедно с другите съставки - витамин А, витамини от групата на витамин В, витамин С, витамин Е, минералите калций, магнезий, желязо, фосфор те съставляват една формула без аналог на пазара.

Колкото и да се опитваме, почти невъзможно се оказва да си набавим необходимото разнообразие от хранителни вещества необходими за благосъстоянието на нашето здраве. Дневният прием на витамини и минерали допълва нуждата от хранителни вещества и може да ни предпази и да намали риска от разболяване.