Вижте първите части от поредицата ТУК, ТУК, ТУК и ТУК!

Катрин Хепбърн и Спенсър Трейси

Отношенията между актьорите Катрин Хепбърн и Спенсър Трейси и до днес будят интереса на обществото, може би поради факта, че пламенните чувства между двамата са всичко друго, но не и типичната сладникава любовна история.

Това е съвсем естествено, имайки предвид факта, че ослепително красивата Катрин, единствената актриса спечелила четири награди Оскар, е лошото момиче на стария Холивуд, което смело и безпощадно разбива стереотипите за актрисата от 30-те години на ХХ век.

Във времена когато се котират сладки, леко глуповати сексбомби, тя е с язвителен език и хапливо чувство за хумор, своенравна и често позволяваща си да се поява без грим, небрежно облечена, с панталони и сака с мъжка кройка. Едно от най-големите забавления за Катрин било да скандализира филмовата общност, отказвайки да спазва общоприетите правила. Тя категорично отказвала да дава автографи и се държала пренебрежително с медиите.

Бурният темперамент превръща Катрин в любимка не само на публиката, но и на мъжката половина от човечеството. Хепбърн има връзки с едни от най-богатите мъже през онези години, включително милиардера Хауърд Хюз. Любовната история между двамата е пресъздадена от Леонардо ди Каприо и Кейт Бланшет във филма "Авиаторът". Все пак най-голямата любов на Катрин, както самата тя признава, си остава актьорът Спенсър Трейси.

Двамата се срещат през 1942 година на снимачната площадка на лентата "Жена на годината". Тогава Катрин е на 35 години, а Спенсър на 42. Въпреки че актьорът е женен, химията между него и Хепбърн е толкова силна, че те се подават на изкушението и започват връзка, не просто връзка, а една от най-пламенните истории на Холивуд.

"Имах съвършено съжителство с мъжа на мъжете. Той е скала и закрила. Всичко бих направила за него", споделя Катрин за отношенията си с Трейси. Спенсър не може да се разведе поради религиозни и морални причини, Хепбърн проявява разбиране и двамата са изключително дискретни, избягват пресата и публично отричат да имат интимни отношения. Все пак цялото общество е наясно, че те живеят заедно и са лудо влюбени.

Връзката между двамата продължава чак до смъртта на Спенсър Трейси през 1967 година, тоест цели 26 изключително щастливи години, през които те се обичат в живота и на екрана - двамата си партнират в 9 филма, като всичките до един стават хит.

Когато актьорът се разболява Катрин изостава работата си и цели 5 години, до самия му край, се грижи за него. Когато той умира, от уважение към близките му тя не присъства на погребението му, а наградата Оскар, която получава за последния им съвместен филм - "Познай кой ще дойде на вечеря", посвещава на своята голяма и единствена любов - Спенсър Трейси.

Ким Кардашиян и Кание Уест

Ким Кардашиян и Кание Уест са една от най-обсъжданите двойки в съвременния шоубизнес. Някои ги боготворят, а други отявлено ги критикуват, но истината е, че са малцина тези, които са безразлични към семейство Кардашиян-Уест.

Откакто богаташката наследница, изживяваща се като риалити звезда, и израсналият в бедност рапър се събраха, те се превърнаха в една от най-емблематичните двойки на нашето съвремие. Но как всъщност започва всичко между двамата?

Напръв поглед Ким и Кание нямат нищо общо – наследницата на клана Кардашия е израснала в охолство – баща й, Робърт Кардашиян, е един от най-известните и богати адвокати в Америка, Кание пък е живял в обикновено семейство на интелигенти със скромни доходи. Баща му Рей Уест е един от първите фоторепортери-афроамериканци на вестник The Atlanta Journal Constitution, а майка му Донда Уест е декан на факултета по английски език в Чикагския държавен университет. С много труд обаче амбициозният и талантлив Кание постепенно успява да си поправи път в музикалните среди, а от там и в бляскавия и луксозен свят на шоубизнеса.

Кание и Ким се срещат за първи път през 2004 година, малко след развода на пищната арменка с музикалния продуцент Деймън Томас. Тогава Кание вече бил добил популярност в музикалните среди, а Кардашиян... Кардашиян била вечното присъствие на всяко лъскаво парти. След първата има среща искрата на любовта обаче не припламва между двамата и те стават просто добри познати.

През следващият години Ким и Кание многократно ще се засичат на светски събития или покрай общи приятели. Двамата се виждат и през февруари 2009 година на модното ревю на Y-3 в Ню Йорк. Уви Ким не е сама тогава. По-късно Кание признава, че по онова време вече е изпитвал чувства към нея. „Мечтаех си да бъда до нея и дори си представях как бих изглеждал на семейната коледна снимка на семейство Кардашиян“.

През 2010 г. Кание най-сетне имал шанса да осъществи мечтата си – Ким се разделила с тогавашния си приятел Реджи Буш, а Уест скъсал с актрисата и манекенка Амбър Роуз. Кание открито се опитвал да се сближи с Кардашиян и за един кратък момент изглеждало така сякаш успява. Рапърът бил сред поканените на рождения ден на Ким, той също така помогнал на хубавицата да заснеме клипа Jam и дори участвал в него, но уви въпреки усилията така и не успял да я спечели. Светската лъвица продължавала да го възприема само като приятел. Нещо повече – Ким обявила, че ще се омъжи за баскетболиста Крис Хъмфрис. Кание сякаш изгубил надежда. По онова време той изпял в песента си Cold: “Аз разбирах, че съм се влюбил в Ким, а тя тогава беше влюбена в него“.

Съдбата обаче се намесва и Ким и Крис Хъмфрис се развеждат, а през април 2012 Ким и Кание най-накрая се събират. Първоначално двамата отричат слуховете, че са двойка, въпреки че постоянно са забелязвани заедно - на кино премиери, по баскетболни мачове и партита.

След един месец двамата открито признават, че са двойка и слагат началото на една пламенна и доста... показна любов. Звездите започват да прекарват всяка свободна минута заедно и да се изненадват със скъпи подаръци. Ким подарява за един рожден ден на рапъра скъпа кола, той пък я води на романтична почивка в Италия, като по-късно ще сподели, че именно там е зачената малката Норт Уест.

На 15 юни 2013 година на бял свят се появява най-голямото доказателство за любовта им - първородната им дъщеря. Няколко месеца по-късно семейната идилия е допълнена от показно предложение за брак. На връх 33-рожден ден на Ким на стадиона в Сан Франциско Кание пада на едно коляно и под съпровода на специално поканен оркестър поднася на реалити дивата годежен пръстен с 15-каратов диамант. Последва пищна сватба в средновековната крепост Белведере във Флоренция.

Може би са малко превзети и егоцентрични, но несъмнено са искрени в чувствата си един към друг. Силно влюбени и безусловно подкрепящи се, те продължават да седят гордо един до друг и сякаш с всеки изминал месец любовта им само укрепва все повече.