В месеца на любовта продължаваме да ви представяме най-емблематичните звездни двойки от света на шоубизнеса, спорта и политиката.

Вижте първите три части ТУК, ТУК и ТУК!

Кларк Гейбъл и Карол Ломбард

Когато кралят на Холивуд от 30-те и 40-те години на ХХ век, неустоимият разбивач на женски сърца – Кларк Гейбъл, среща хипнотизиращо красивата комедийна актриса с платинено руса коса – Карол Ламбард, нито един от двамата не предполага, че това е съдбовна среща, която ще промени из основи устроения живот и на двамата.

Двамата се снимат заедно във филма "No Man of her Own", а химията помежду им е повече от осезаема, но Карол е омъжена по това време и въпреки силното привличане, което изпитва към Гейбъл, тя не нарушава брачната си клетва.

Съдбата обаче не остава двамата актьори да се разминат и отново ги събира през 1935 година, когато Ламбард е вече разведена, но по ирония заетият тогава е Кларк. Въпреки че той е женен, двамата започват бурна връзка, която пазят в тайна няколко години, по точно до 1939 година, когато Кларк се развежда и се омъжва за Карол – пищна сватба, състояла се седем години след първата им среща, след много перипетии и няколко нещастни брака.

Бракът с ослепително красивата комедиантка е трети за магнетичния красавец, прочул се с ролята си в лентата "Отнесени от вихъра", но несъмнено е най-щастливият. Съвременниците на актьорите са категорични, че любовта между двамата е нещо невероятно, което спохожда човек веднъж в живота, ако е късметлия.

За жалост приказката приключва трагично през 1942 година, когато Карол умира в самолетна катастрофа до Лас Вегас. Кларк никога не преодолява загубата и продължава да носи актрисата в сърцето си й след смъртта й. Любовта му към нея е толкова голяма и толкова осезаема за всички около него, че когато умира на 61-годишна възраст петата му съпруга решава да го погребе до Карол.

Уил Смит и Джейда Пинкет-Смит

Съвременния шоубизнес познава много примери за бракове, продължили едва няколко дни, но са по-малко от пръстите на едната ни ръка тези, траещи повече от десетилетие. Е, бракът на неустоимо чаровния Уил Смит и елгантната красавица Джейда Пинкет-Смит е от тези.

Брачният съюз между двамата продължава вече близо 18 години, в които те хванати ръка за ръка рушат от една страна убеждението, че интимните връзки в Холивуд са обречени на провал, а от друга хорските стереотипи за това каква трябва да бъде една любов.

Актьорите се запознават на кастинг за сериала "Свежият принц от Бел Еър". Джейда може и да не спечелва желаната роля, но печели нещо далеч по-ценно – любов... по всичко изглежда за цял живот.

Двамата се женят през 1997 година и поставят началото на красива приказка включваща две деца и много страст. Според клюките обаче страстта се разпростира и извън брачното ложе и Уил и Джейда имат отворен брак. Двамата не са признавали това открито, но много пъти индиректно са споменавали пред медиите, че всеки един от тях може да задоволява нагона си както намери за уместно, стига това да не нарушава ценностите им и да не се превърне в нещо, което може да застраши съюзът им.

Несъмнено тези разкрития не омаловажават любовта им и по никакъв начин не засенчват изяществото и чистота на чувствата им. В крайна сметка кои сме ние, че да съдим двама души успели да съхранят любовта си близо две десетилетия и то в този бездушен свят, в който живеем. Вярваме, че ще се съгласите, че истинската любов няма нищо общо с първичните плътски желания. Затова е категорична и самата Джейда, която споделя: "Той е най-добрият ми приятел. Бил е до мен в някои от най-трудните ми житейски моменти. А това е нещо, което никой не може да ни вземе."