Вижте първите две части ТУК и ТУК

Джон Ф. Кенеди и Джаки Кенеди

Въпреки многобройните авантюри, които е имал, в сърцето на вече покойния президентът Джон Ф. Кенеди винаги е имало място само за една жена – съпругата му Джаки Кенеди, категорични са близки на държавника.

Жаклин и Джон се срещат за първи път през 1948 година, но тогава младата дама е сгодена за друг. Съдбата обаче си е наумила, че тези двамата трябва да бъдат заедно и упорито ги среща още няколко пъти, докато любовният роман между тях най-накрая не започва.

Всъщност двамата се събират чак през 1952 година, когато годежът на Джаки е разтрогнат, дали причината за провала му е самият Джон Ф. Кенеди, историята мълчи. 24-годишната Жаклин и 36-годишният Джон Ф. Кенеди, който току-що е избран за сенатор, сключват брак само след няколко месеца.

Докато съпругът й се възстановява след операция, на която се е подложил заради болки в гърба, Джаки го окуражава да напише книгата "Образи на смелостта", отличена по-късно с награда "Пулицър".

Тя участва и в президентската му кампания. След като Кенеди печели надпреварата с Ричард Никсън на президентските избори, Джаки става вестител на изкуството и културата в Белия дом, участва в приеми, като същевременно се грижи за отглеждането на двете им деца Каролайн и Джон Кенеди младши.

В часовете след убийството на съпруга й, Джаки, която е саднала до него в президетската лимузина в Далас, отказва да свали опръскания с кръв розов костюм тайор на "Шанел". "Нека всички видят какво сториха на Джак", заявява тя.

Джаки Кенеди сключва втори брак с гръцкия корабен магнат Аристотел Онасис и умира през 1994 г. на 64-годишна възраст.

Ричард Бъртън и Елизабет Тейлър

Ричард Бъртън и Елизабет Тейлър няколко пъти са се засичали на холивудски партита през годините, но първият по-сериозен контакт между сексимвола на ХХ век и филмовата богиня с виолетови очи е през 1963 година по време на снимките на кинолентата "Клеопатра".

По онова време Бъртън е женен, но това не му пречи да поддържа краткотрайни афери с различни красавици. Елизабет Тейлър пък е с четвъртия си съпруг Еди Фишър и е напълно щастлива от личния си живот, красноречиво заявявайки, че е намерила идеалният мъж и никога няма да се раздели с него. Съдбата обаче и този път си е наумила друго.

Силното привличане от екрана бързо се пренася и в живота и двамата слагат началото на една от най-скандалните и страстни любовни връзки в историята на киното. През март 1964 година Ричард и Елизабет сключват законен брак и от страстни любовници се превръщат в горещи съпрузи.

Семейното щастие на актьорите обаче не продължава дълго, след няколко години бракът им бива белязан от пиянството на Бъртън, силната ревност на Елизабет, множество изневери от страна на актьора и... множество диаманти, с които той се опитва да си измоли прошка от съпругата си.

Често диамантите, които Бъртън подарява на актрисата са скъпоценности, известни в цял свят. Например “крупповският” брилянт, принадлежал на семейство немски промишлени магнати, който струва на Бъртън 300 хиляди долара, или пък известната перла “La Peregrina”. Венец на подаръците му е брилянтът “Картие-Бертон” на стойност над един милион долара.

Идва период, в който скандалите между двамата се превръщат в ежедневие, а Ричард по-често от обикновено започва да се увлича по екранните си партньорки и да надига чашката. И така след последния си съвместен филм, със символичното заглавие “Развод за него, развод за нея”, те решават да се разделят.

Една година по-късно, през 1975 година, осъзнали, че не могат да намерят друг, към който да изпитват такава страст и любов, те се събират и отново сключват брак.

Втората сватба е в Ботсуана, Южна Африка, на брега на голяма река. Но семейното щастие на младоженците трае само две седмици. След това отново започват свадите и скандали, с нова удвоена сила двамата се обичат и ненавиждат, оскърбленията им стават още по-остри, а помиренията - още по-сладостни. И така десет месеца по-късно те окончателно се разделят.

Раздялата между двамата не заличава любовта и страстта им един към друг, която е толкова силна, че Елизабет красноречиво заявява: "В сърцето си твърдо вярвам, че някой ден можеше да се оженим за трети път… От първите моменти в Рим нас ни свързваше една безумна, силна любов. Имахме още малко време да бъдем заедно, но това не беше достатъчно".