Вижте първата част ето ТУК!

Кърт Кобейн и Къртни Лав

Къртни Лав за пръв път среща Кърт Кобейн на негов концерт през 1989 година и твърди, че е усетила силно привличане към него още от пръв поглед. Тогава Кърт си има приятелка, която Лав намира за невзрачна дебелана и му го казва. В резултат Къртни и Кърт влизат в ожесточено пререкание.

Когато двойката се събира през 1991 година, най-накрая гръндж общността намира своя крал и кралица.

Семейният живот на двамата е белязан от много алкохол, наркотици и бурни караници. Един от най-големите скандали, в който се замесват, се разбушува след като веднъж, докато си бъбри с кореспондентка на Vanity Fair, Къртни несъобразително подмята, че винаги се е забавлявала с наркотиците, дори по време на бременността. Това изявление за малко не коства родителските права на съпрузите.

За жалост бурната любов между двамата завършва трагично – със самоубийството на Кърт Кобейн през 1994 година.

Ава Гарднър и Франк Синатра

Въпреки че има 4 официални брака и безброй мимолетни връзки, все пак истинската любов сполетява Франк Синатра само веднъж и тя идва в лицето на Ава Гарднър – най-изкусителната блондинка в Холивуд и една от най-големите кино звезди през 40-те и 50-те години на миналия век, жена, славеща се с магнетичното си въздействие върху мъжете.

Двамата се запознават през 1950 г. на премиерата на филма „Джентълмените предпочитат блондинки“. По онова време Франк Синатра е женен и има три деца, но чувствата, които го обземат след срещата с Ава се оказват прекомерно силни.

Певецът е лудо влюбен в Гарднър, но един развод би накърнил имиджа му. Гарднър не настоява Франк да се разведе, стратегията й е по-хитра. Виждайки, че той се колебае, тя се опитва да събуди у него собственическо чувство чрез ревност.

Планът на актрисата успява. Франк се поболява от ревност, дори опитва да се самоубие, когато вестниците гръмват с новината, че Ава има връзка с испански тореадор.

В крайна сметка Франк оживява, развежда се и се събира с Ава. На 7 ноември 1951 година те сключват брак. Но бурният нрав и на двамата бележи съжителството им с множество кавги и сцени на ревност. Веднъж дори се случва Франк да извади пушка и да заплаши да убие както себе си, така и Гарднър.

Двамата се развеждат, но остават добри приятели. Въпреки следващите си два неуспешни брака Франк поддържа връзка с най-важната жена в живота си до самия край.

След смъртта на Ава дъщерята на Франк го намира паднал на пода в стаята си – той плачел, без да може да каже и дума. Макар че на кого му трябват думи, като великият артист отдавна ги е изпял в песните си: „Ти си част от мен. Ти си дълбоко в сърцето ми. Толкова дълбоко, че наистина си станала част от мен“.

Дейвид Бекъм и Виктория Бекъм

Двамата се запознават на благотворителен футболен мач през далечната 1997 година. Виктория твърди, че когато среща за първи път бъдещия си съпруг, няма представя кой е той. Дейвид пък без свян споделя, че е бил напълно завладян от пош спайската още преди да се запознае с нея. Гледал я в един от музикалните й клипове и моментално разбрал, че това ще е жената, за която ще се ожени някой ден.

В света на шоубизнеса, а и като цяло в съвремения бездушен свят, оцеляването на брака и запазването на любовта между двама души е трудно постижимо начинание, затова Дейвид и Виктория - щастливо женените от 15 години и горди родители на 4 деца, са истинско вдъхновение.