Британският певец Елтън Джон призова за бойкот на облеклата с марката Dolce & Gabbana, като отговор на единия от италианските дизайнери, който определи като "синтетични" децата, заченати чрез оплождане "ин витро".

Елтън Джон, който отглежда две малки деца, родени от сурогатна майка, със съпруга си Дейвид Фърниш, осъди "архаичното мислене" на Доменико Долче. "Как се осмелявате да определите моите прекрасни бебета като "синтетични"?", написа музикантът в социалната мрежа Instagram.

"Срам за вас, които сочите с малките си морализаторски пръсти "ин витро" оплождането, което позволи на легиони от хора, изпълнени с любов, както хетеро, така и хомосексуални, да реализират мечтата си да имат деца", продължи Джон.

"Вашето архаично мислене е напълно остаряло като колекциите ви. Никога повече няма да нося Dolce & Gabbana #BoycottDolceGabbana", призова певецът.

Елтън Джон реагира на интервю на Доменико Долче, който е активен католик, в "гей" двойка от много години с деловия си партньор Стефано Габана.

Четете още: Сър Елтън Джон се омъжи

"Раждаш се от баща и майка (...). Най-малко, поне така трябва да става, и затова аз не съм много убеден в децата, родени от химията, синтетичните бебета, от утроби под наем, от сперма, избрана по каталог", заяви италианският дизайнер пред италианското списание за мода Panorama.

Британският певец се ожени официално през декември за дългогодишния си партньор Дейвид Фърниш в присъствието на сина им Закари (4 г.) и Елая (2 г.).



АФП