Автор
Ева Лъчезарова

Елена от Ice Cream: Една жена може да изглежда секси и провокативно и без да показва голотии

В търсене на силни, секси и много зареждащи и вдъхновяващи момичета, които да ви представим, решихме да се спрем на Елена от хитовата банда Ice Cream.

Безспорно тя вдъхна на групата нужната й доза увереност и с уникалния си глас я изстреля начелото на родните класации.

Поговорихме си с Елена за началото й в Ice Cream, затова какво сбъркано има в музикалния бизнес в България, затова как се поддържа в перфектна форма и затова какъв модел за подражание се стреми да бъде за феновете на групата.

- От кога се познаваш с момчетата от Ice Cream и как започнахте да работите заедно?

Познаваме се от както аз бях на 14-15 години. Студиото им се намираше в квартала, в който аз живеех с родителите ми. Попаднах в компанията им, интересувах се от музика. Бях открила, че имам талант, но несигурност в мен не ми позволяваше до тогавашния момент да го развивам. Един ден с Дани ( Ice ) опитахме да запишем нещо и се получи. В последствие ме поканиха да стана част от Ice Cream и започнахме да работим заедно.

- Разкажи ни малко повече за последното ви парче „Заредени“, както и за клипа към него?

Заредени е песен за настроение и усмивки. Опитахме да покажем емоциите, които ни следват през летния сезон и се надяваме, че хората го усещат. Видеото го режисира Ясен Григоров, а оператор е Темелко Темелков. Снимахме 4 дни и 4 нощи. Беше тежко, но в същото време изпълнено с много забавни случки, гафове и спомени. Аз примерно трябваше да преборя страховете си от големи кучета и да вляза в стадо с овце, пазено от 5 овчарки. :)

- Каква е формулата на успеха на групата, как творите, разкажи ни повече за процеса ви на работа.

Не мога да дам точна формула на успеха. Освен талант, този процес изисква много търпение, адски много работа, компромиси и доза късмет. Благодарни сме, че успяхме да направим Ice Cream популярна група и музиката ни да достига до сърцата на хиляди. Няма по-голямо щастие от това!

Колкото до това как създаваме един проект- песен, това е съвкупност от съвместна работа. Дани пише музиката, Монти текстовете, а в студиото се събираме и работим заедно, докато всички не сме доволни на 100% от това, което е създадено финално. Тъй като сме много различни като личности, почти никога не се получава от първия път. Понякога прекарваме по 8-12 часа в студиото.

-Работиш и като артист мениджър, преди това си се изявявала като ПР, разкажи ни за Елена отвъд Ice Cream?

Поради сериозната ми ангажираност с групата - концерти, клипове, интервюта и другите мениджърски ангажименти с Ice Cream, не остава време за външни проекти, с които да се занимавам. Професията ми на PR за момента съм я оставила на заден план. Все пак не губя тренинг, поради факта, че аз се занимавам с разпространението и популяризирането на групата ни. Може би в бъдеще отново ще го работя и до някъде ми липсва.

Елена извън работата е човек, който държи много на семейството и приятелите. Опитвам в малкото свободно време да бъда с тях. Но е трудно и който казва, че да си популярен е лесно, трябва да опита за ден, два да бъде на нашето място. Сигурна съм, че промени мнението си.

- Какво предстои за Ice Cream?

Предстои един и интензивен летен сезон с много ангажименти както по морето, така и из цялата страна. Изпълнени сме с много позитивна енергия и желание за хубави спомени. Септември, октомври нов сингъл ще издадем, а сега работим и по завършването на третия ни албум. С две думи- предстои много работа.

- Как избираш визията си за сцената и клиповете? А в ежедневието?

Водя се по усет и настроение в деня на изявата. Нямам стилист или някой, който да ме съветва. Напоследък стигнах до извода, че тинейджърите, които са голяма част от нашите фенове, попиват от изпълнителите модел на подражание. Ако аз се събличам полугола и се държа провокативно на сцена, то те искат да приличат на мен и го правят в ежедневието си. Не бих искала да давам такъв пример. Рядко съм скандална във визия, дори бих определила, че не съм изобщо. Една жена може да изглежда секси и провокативно и без да показва голотии. Въпрос на добре комбинирани дрехи, грим, коса, маниери и поддържано тяло.

- Как се поддържаш във форма?

С много спорт. Преди години не отдавах важност на спортуването, но напоследък виждам колко позитиви носи. Ходя на спининг, йога, а когато нямам време, винаги нося със себе си екип, въже за скачане и маратонки. Тичам, където условията в града, в който пеем го позволяват. Ако времето и обстановката не позволява, скачам на въже и правя упражнения. Стречингът е също много важен, за да изглеждаш добре.

Хубава и не много скъпа козметика за тяло, малко бабини рецепти, природни продукти и всичко влиза в норма.

- На какво според теб се дължи силният пробив на новата музикална вълна на българската сцена?

На качествена продукция и хъс от страна на изпълнителите в нашия стил. Омръзна им на хората да слушат чалга, не че този стил е умрял, както чувам, че се твърди. Просто вече има разнообразие, което кара хората да танцуват не само във фолк ритмите.

- Смяташ ли, че българската музика може да пробие в чужбина по подобие на румънската, например?

Възможно е. Но има много сбъркани неща в музикалния бизнес в България, които изяждат шансовете на изпълнителите. Например, в Румъния ( понеже го спомена) има закон за излъчване на родната им музика в радио и тв ефир. Законът твърди, че 40%, ако не се лъжа, от музката трябва да е румънска. Така подкрепят и уважават собствената си продукция. Ние тук в България си умираме да пускаме всичко друго, но не и българското. Благодарение на последните няколко години, в които телевизиите и радиостанциите започнаха да обръщат внимание на хип хоп изпълнителите, започнахме да имаме и работа и публика. Дано става все по-добре. Ще бъда много щастлива!

- Как ще прекараш лятото?

Както казах, предимно в работа и пътувания. В свободните дни ще си бъда на къщата в Царево, където се чувствам много спокойна.

- Открехни малко вратата на личния си живот, влюбена ли си?

Имам човек до себе си и съм спокойна и балансирана, благодарение на него. Не давам определения "влюбена" или не, защото аз самата не мога да определя усещанията ми. Знам, че съм щастлива.

- Какво те зарежда с положителна енергия?

Не е едно нещо. Вчера ме заредиха две деца, на които подарих наш диск и бяха мои гости на участие в Пловдив. Днес ме зареди усмивката на майка ми, когато и поднесох цвете без повод. Утре може да е миризмата на рози или море. Човек сам определя какво да го зарежда, ако позволява на позитивната енергията да витае около него.

- Най-интересното място, на което си била?

Хм. Труден въпрос. Аз обичам много да пътувам и да виждам нови светове. Ако трябва да определя мястото, което скоро ме е впечатлило, то е един замък до Созопол. Уникално! Препоръчвам на всички да го посетят.

Елена в шест Блиц въпроса:

Три неща, които не знаем за теб: Пиша разкази, страх ме е от кучета, мразя гъби

Три неща, които обожаваш да правиш: Да пътувам в чужбина, да пея в колата, да прегръщам любимите си хора

Любим сладолед: Магнум Куки

Каква зодия си: Близнаци

Любима книга: "Четирите споразумения"

Любим стил музика и изпълнител: Jessie J, Delilah, Emelie Sande, Selah Sue и техните стилове. The Weeknd също.