Автор
Woman.bg

Елементарни трикчета за контрол на теглото

Подгответе се да влезете във форма с някои от най-успешните и изпитани с времето трикчета в приготвянето и консумирането на храната.

Да започнем с идея как да преобразите любимите си ястия в полезни нискокалорични бомби.

Обичате ли паста с млечен сос? Онези от вас, които си падат по италианската кухня със сигурност не биха отказали порция фетучини, залети с масло и пармезан. Тази паста може да се приготви и по далеч по-диетичен начин – заместете маслото и пармезана с нискомаслено прясно мляко и нискомаслена рикота. Блендирайте ги и изсипете соса върху сварените фетучини и така спестете от ястието около 500-600 калории.

Изяждайте половината от порцията си, а другата я занесете вкъщи

Когато хапвате в ресторант винаги контролирайте порциите си. И понеже няма как да кажете на обслужващия персонал, че сте на диета и искате да ви напълнят само половината чиния, просто си хапнете една част от ястието, а другата нека ви я опаковат за вкъщи.

Оттук следва, че ще можете да се нахраните два пъти с едно ястие

Така можете неусетно да намалите приема на калории. Контролирането на порциите и умереното хранене са ключът към красивото и здраво тяло.

Прогонете глада с аромати

Има различни храни с аромат, който потиска чувството на глад. Неведнъж сме споменавали, че ментата прави чудеса със сетивата по време на диета. Освен да миришете листа от мента ви предлагаме да се залъгвате с аромат на ябълка, пъпеш и ванилия. Тайната на този трик се крие в нещо много просто – ароматът влияе на мозъка, залъгва го и го кара да си мисли, че сте сити. Ако искате да качите още едно ниво в аромотерапията си накупувайте ароматни свещи или пръчици с гореизброените миризми и разпръсквайте аромата им из цялата къща.