Имаме приятелка, която в ежедневието се носи крайно небрежно и свежо, но на работа се налага да променя изцяло визията и имиджа си. Този двоен стандарт я притеснява, най-вече защото се налага да хвърля много пари за дрехи - "мои си" и за работа.

Според нас тя прави една генерална грешка! Винаги избира скучни, прекалено еднообразни дрехи за офиса, които биха омръзнали и на най-семпло обличащата се жена на света.

Когато избирате офис облеклото си, вие всъщност избирате имиджа си и начина, по който искате другите да ви възприемат.

Ето основните офис-стил правила:

Късата пола е може би частта от облеклото, която предизвиква най-големите спорове. Тя се счита за несериозно, непрофесионално, разсейващо околните облекло. По етикет не са препоръчителни и прекалено дълбоките деколтета, дантелените чорапи, прекалено ниските талии и късите блузи, при които се показва голяма част от корема.

В деловия стил аксесоарите трябва да са малко и да са възможно най-семпли, така че да допълват облеклото и да правят вида ви по-изтънчен. Избягвайте коланите с големи катарами и цветни щампи, атрактивните и шарени аксесоари от пластмаса, шалове около кръста и всички подобни „украси.

Ако и вие имате проблем като споменатата наша приятелка или напротив - смятате елегантния офис стил за впечатляващ и дори удобен, то ви предлагаме да хвърлите по един поглед на следващите предложения. Визиите, които ви представяме са официални, сериозни, но и толкова симпатични и цветни.

(Уви, не можем да ви дадем пример от личния си гардероб, защото сме от щастливките, които могат да "се носят" на работа така, както пожелаят)