Автор
Woman.bg

Ел Макферсън: Красотата не е само за младите

Ел Макферсън не смята, че красотата е запазена само за младите.

Манекенката, която стана на 50 години на 29 март, смята, че макар жените да искат да изглеждат по най-добрия възможен начин с напредването на възрастта, техният основен приоритет става да се чувстват добре в собствената си кожа.

В интервю за британския вестник "Дейли телеграф" Ел заяви: "Не мисля, че красотата е запазена само за младостта. Мисля, че днешната жена иска да изглежда добре, тя не иска да изглежда млада".

"Жените не желаят да се държат непременно като тийнейджърки. Моята амбиция беше да премина през този етап от живота си грациозно и мисля, че го правя. Приоритетите ми се променят. Осъзнавам, че това е период, в който или се примиряваш с това, или ще бъде доста трудно", сподели още Макферсън.

Четете още: Кандис Суанпуол залага на слънцезащитен крем срещу бръчки

Тя твърди, че сега се чувства по-удобно в собствената си кожа, отколкото в разцвета на кариерата си на модел.

"Гледам мои снимки, когато съм била по-млада, и си мисля: "Боже, била съм толкова красива на тях, а не съм го усещала" или "Уау, изглеждам много по-добре сега". Бях толкова неуверена и виждам несигурността, изписана на лицето ми, опитвайки се да бъда нещо, което не съм. Въпреки че понякога си мислех, че съм страхотна", допълва манекенката.

Четете още: Ел Макферсън: Здравето е преди външния вид