Автор
Woman.bg

Ексклузивно! Кадри на бременната Мерилин Монро

Уникални кадри, които показват Мерилин Монро бременна, излязоха на бял свят.

Те са направени през далечната 1960 г., но са разпространени за първи път едва сега. Дълги години фотосите са съхранявани от близка приятелка на холивудската актриса – Фрийда Хъл. След като тя умира, неин съсед на име Тони Майкълс ги изважда на бял свят.

Кадрите отиват на търг през ноември миналата година, но към тях особен интерес няма. Причината? На аукциона така и никой не споменава, а и не забелязва, че на снимките Мерилин е бременна.

В крайна сметка кадрите са купени от самия Тони Майкълс за скромната сума от 2240 долара.

Тони разкрива, че е абсолютно сигурен, че на снимките Мерилин е бременна, защото това му е лично споделено от Фрийда. Фрийда пък го знаела от самата Монро. Хъл опазва от света тайната на приятелката си чак до смъртта си.



Майкълс разказва, че кадрите са запечатали Монро през 1960 г. пред студиото на Fox в Ню Йорк. Тогава секс символът тъкмо била завършила пробите си на костюм и прическа за филма "Непригодните" с участието на Кларк Гейбъл и Монгомъри Клифт.

Снимките са направени на 8 юли, когато тя е в началните месеци на бременността. Бъдещият баща обаче не бил тогавашният съпруг на Монро – Артър Милър, а актьорът Ив Монтан, с когото се запознала на снимачната площадка на филма "Хайде да се любим" и с когото имала доста шумна афера.



"Фрийда беше изключително горда от тези кадри и се радваше, че ги е опазила в тайна. Тя ми разказа историята зад тях – Мерилин е забременяла от Ив Монтан. Това не е било просто предположение, това беше нещо, което знаеше със сигурност, тя беше много близка с Мерилин", споделя Тони, като допълва, че предлагал на Фрийда да продаде кадрите, но тя отказвала, защото не искала да предава доверието, гласувано й от Мерилин.

Бременността на легендата обаче завършва злополучно. Тони разказва, че според Фрийда Мерилин била приета в болница за 10 дни по време на снимките на "Непригодните", не заради изтощение, както се твърдяло тогава, а поради преживян спонтанен аборт.