Независимо дали признаваме западно-католическия празник Св. Валентин или православния Трифон Зарезан, 14-ти февруари може да се превърне в още един повод да се оставим на инерцията, разчитайки повече на това, което ще ни се предложи на пазара или по телевизията.

Купуваме всевъзможни изкуствени валентинки, букети от отрязани цветя и луксозно бутилирано вино с химически съставки. Очакваме повече от телевизията, интернет и мобилните телефони, които ни дават илюзията за общуване без да създаваме връзки помежду ни. Все по-малко даваме от времето си, все по-малко даряваме себе си и забравяме, че това което прави спомените, разказвани години по-късно, рядко се намира в подаръчна кутия, а идва от моментите, в които споделяме пълноценното си присъствие с обичаните хора.

Тази година за първи път “Сдружение Устойчиво Общество” организира “Екофест на любовта и виното”, за да призове за по-малко консуматорство и повече общуване помежду ни. Събитието ще обедини идеите на организаторите и творците в градовете Пловдив и София за честването на двойния празник по един устойчив, отговорен към природата и хората начин;

- Ще предложи на посетителите възможността сами да изработят най-хубавите и вдъхновени подаръци за любимия човек;

- Ще покаже най-добрите кулинарни предизвикателства – шоколад и други афродизиаци;

- Ще предложи чисти храни за "вечеря за двама", подаръци и вино-зона;

- Събитието в двата града ще включи Green Dating – нестандартно парти за запознанства на хора с еко съзнание, на което ще се проведат кулинарни и забавни игри.

Ако споделяте визията и желанието ни да популяризираме пълноценното общуване между хората и да насърчаваме любовта във всички нейни измерения, присъединете се към събитието, участвайте и се забавлявайте.

В София екофеста ще се проведе в Бетахауз на 13 и 14 февруари от 11 до 19 часа с Green Dating парти на 13 февруари от 19 часа в betacafe. Домакин на пловдивското събитие ще бъде Бар Грамофон на 13 февруари от 11 до 19 часа с парти за запознанства същата вечер от 19 часа.

Green Dating парти в Betahaus София е само с предварително записване. Местата са ограничени.