Модата е стремеж към създаване на начини за подчертаване на красота и очарованието, но има дизайнери, които насочват вниманието си и към отдаване на почит към природата, съобразявайки се до най-малка подробност с материалите, които използват за творенията си.

Стела Макартни е именно от онези дизайнер, за които понятията природосъобразен и екологичен са елемент от работата, продукцията и посланието на бранда Stella McCartney.

Наред с великолепните си дрехи и аксесоари, британската дизайнерка реализира и колекция екологични слънчеви очила.

Стела, която е вегетарианка и отказва да използва естествена или изкуствена кожа в колекциите си, заяви, че новата колекция е създадена от над 50% естествени възобновяеми материали.

"Най-голямото предизвикателство беше количеството време, което прекарахме в изследване и тестване, за да получим продукт с възможно най-добро качество, с най-добро представяне от гледна точка на устойчивост, като същевременно запазим стила си и довършим това, което винаги сме искали да постигнем", заяви Макартни пред модния сайт WWD.

Това не е първата колекция от слънчеви очила на Стела Макартни. Тя пусна подобна колекция през 2009 г. в сътрудничество с марката Luxottica и твърди, че най-важното е забавлението.

"Жените имат по два чифта - класически чифт, който винаги ще пазят, и по-игрив чифт. Ние добавихме елемента забавление в линията. Майка ми имаше такива налудничави очила с елхи по тях и аз ги обожавах, когато бях малка. Слънчевите очила са единствените аксесоари, които могат да разчитат на чувството за хумор. Но трябва много да внимавате да подберете точния чифт, за да не заприличате на пълен идиот", допълни дизайнерката.

Трите най-големи и известни почитателки на слънчевите очила с марка Stella McCartney са Миранда Кер, Гуен Стефани и Риана.

* Миранда Кер

* Гуен Стефани

* Риана